VGTU aiškinasi, kaip iš P. Baršausko atimti mokslinį laipsnį

  • Teksto dydis:

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Mokslo ir inovacijų prorektorius prof. habil. dr. Antanas Čenius teigia, kad dabar kartu su Vilniaus universitetu (VU) aiškinamasi, kaip atšaukti sprendimą dėl aukštojo mokslo kvalifikacijos Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriui Petrui Baršauskui suteikimo.

„Šiandien gavome oficialų Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus sprendimą, kuriame VGTU įpareigojamas atšaukti sprendimą dėl aukštojo mokslo kvalifikacijos P. Baršauskui suteikimo. Remiantis LR Mokslo ir studijų įstatymu esame įpareigoti sprendimą vykdyti“, – skelbiama oficialiame pranešime.

Pasak A. Čeniaus, situaciją apsunkina tai, kad habilitacijos laipsnis šiuo metu nebėra teikiamas, o pagal habilitacijos suteikimo P. Baršauskui metu galiojusį LR Vyriausybės 1996 m. lapkričio 13 d. nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos mokslo laipsnių sistemos bendrųjų nuostatų patvirtinimo“ buvo apibrėžta tik habilitacijos suteikimo, o ne atšaukimo tvarka.

Akademinės etikos kontrolierius Vigilijus Sadauskas antradienį paskelbė, kad Vilniaus Gedimino technikos universitete P. Baršausko habilitacijai pateiktoje monografijoje „sutaptys su kitais leidiniais pateikiamos kaip paties autoriaus mintys arba nurodant trečių autorių kūrinius“, taip pat santraukoje pateiktos sutaptys su kitais leidiniais neišskirtos kabutėmis ar kitais skiriamaisiais ženklais, kurie leistų atskirti tai nuo autoriaus minčių.

P. Baršauskas išvadas vertina kaip akivaizdžiai šališkas.

„Su Vigilijaus Sadausko nuomone šmeižto mano atžvilgiu tema susipažinau. Tokios jos ir tikėjausi, niekas nenustebino: akivaizdžios šališkos interpretacijos, daug procedūrinių pažeidimų, kategoriškas atsisakymas priimti mano atsakymus, kuriuos, siekiant išvengti bet kokių interpretacijų, norėjau pateikti raštu – tai akivaizdus skubaus politinio susidorojimo tęsinys“, – rašoma P. Baršausko komentare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A_T

A_T portretas
o galejo buti nobelistu. ramanauska i rektorius!

Jo

Jo portretas
O kaip tas uodeguotas KTU etikos komisijos pirmininkas, kuris va čia ir nuotraukoj tupi. Ar jis dar liks savo kėdėje? Apsimelavęs, aplaižęs , dabar jau buvusiojo visiems žinomą vietą. Jokios savigarbos. Kokia gėda. Gal todėl ir uodeguotas.

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Negarbingai pasielgė garbingos dinastijos atstovas Petras Baršauskas - inžinierių kalvė vadovas. Jei jau 60 plagijavimo vietų disertacijoje, tai kam dar gintis? Kita vertus, kaip gali inžinierius, apgynęs inžinierinės specializacijos daktaro disertaciją, neturintis jokio sociologinio išsilavinimo, toje srityje visai nežinomas, staiga tapti habilituotu sociologijos daktaru? Čia tik sapne taip įmanoma.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių