Veterinarijos tarnyba iš naujo tiria „Judex“ patalpų švarą

  • Teksto dydis:

Maisto ir Veterinarijos tarnyba pakartotinai tiria laikinai neveikiančios šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ patalpų, kuriose praėjusią savaitę rado entero bakterijų, švarą. Antradienį paimti mėginiai turėtų būti ištirti per savaitę, sako tarnybos atstovas.

„Mes pakartotinai buvome nurodę įmonei atlikti dezinfekciją ir valymą. Jie tai atliko pirmadienį. Šiandien mūsų inspektoriai paėmė tuos mėginius nuo įrangos ir iš patalpų. Jie yra išvežti tyrimams“, - BNS sakė laikinasis tarnybos Veterinarijos skyriaus viršininkas Mantas Staškevičius.

Anot jo, tyrimas gali užtrukti iki šios savaitės pabaigos arba kitos savaitės pradžios. Jei mėginiuose nebebus rasta bakterijų, tarnyba dar kartą tikrins patalpas ir spręs dėl įmonės veiklos atnaujinimo.

Praėjusį penktadienį paskelbta „Judex“ rastas entero bakterijas. Jos rodo, kad gamybos procesas ir patalpos yra nepakankamai švarios bei netinkamai dezinfekuojamos. Šios bakterijos žmogaus sveikatai nėra pavojingos.

Tarnyba penktadienį taip pat baigė 230-ties „Judex“ produkcijos mėginių tyrimą. Jo metu koldūnuose „Liuks“ rasta salmonelių, o 6-iuose mėginiuose - didesnė nei leistina žarninių lazdelių koncentracija.

STT Veterinarijos tarnybai pateikti dokumentai rodo, kad dar viena bakterija - listerija - rasta Rusijos rinkai skirtuose „Judex“ koldūnuose „Russkije“.

Teisėsauga įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Jos vadovui Jonui Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga taip pat įtaria, kad tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš Rusijos apie „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

Įtariama, kad tarnybai pavaldus Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas galėjo klastoti laboratorinių tyrimų rezultatus, jame pradėtas vidinis auditas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių