Verslininkų siaubu tituluojamas valdininkas užsigeidė sugrįžti

Kauno centre dirbančių verslininkų siaubu buvęs ir iš pareigų atleistas savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistas Arminas Pacevičius paskelbė karą buvusiems darbdaviams.

Kauno centre dirbančių verslininkų siaubu buvęs ir iš pareigų atleistas savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistas Arminas Pacevičius paskelbė karą buvusiems darbdaviams. Kauno apygardos administracinį teismą pasiekė du jo skundai.

Pratrūko teismo salėje

"Atsinešdavo savo alkoholio, atsisėsdavo prie didžiausio stalo, užsisakydavo brangiausius patiekalus, pabaliavodavo ir išeidavo nesusimokėjęs", – Kauno apygardos administraciniame teisme vykusiame posėdyje išsiliejo viena iš nedaugelio skundą dėl A.Pacevičiaus elgesio išdrįsusi parašyti picerijos direktorė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Apie tai moteris išdrįso pasakyti tik teisme, o anksčiau rašytame skunde savivaldybei apie tai nutylėjo, nors nurodė kitas ne mažiau keistas A.Pacevičiaus darbo tradicijas. Direktorė neslėpė, kad rašydama skundą savivaldybei baiminosi tuomečio valdininko keršto.

Pagal teisme išsakytus kaltinimus, pasiteisinimus, liudytojų parodymus galima sudėlioti "Valdininko reketo pradžiamokslį". Teisme tvirtinasi anksčiau "Kauno dienoje" aprašyti A.Pacevičiaus žygiai pas Kauno centro verslininkus.

Dažni vizitai

A.Pacevičius iš Viešosios tvarkos specialisto pareigų buvo atleistas kovo pabaigoje. Kol kas teisme nagrinėjamas pirmasis jo skundas – dėl tarnybinės nuobaudos panaikinimo. Skundas dėl atleidimo iš pareigų bus nagrinėjamas rugsėjo pabaigoje.

Teisme narpliojamos A.Pacevičiui skirtos nuobaudos aplinkybės. Buvęs valdininkas savivaldybę kaltina, kad esą buvo specialiai sukurtos sąlygos jį atleisti iš pareigų. Buvęs valdininkas tikina, kad su juo susidorota dėl "principingo ir doro darbo".

Savivaldybė atremia, kad A.Pacevičius diskreditavo valstybės tarnautojo vardą. Valdininkas tik kartą buvo oficialiai pasiųstas patikrinti centre veikiančios picerijos, tačiau paaiškėjo, kad jo vizitų būta gerokai daugiau. "Jis vis vaikščiojo ir vaikščiojo į piceriją prašydamas pateikti dokumentus. Aš jau buvau sumokėjusi baudą už nustatytą pažeidimą, o jis vis ateidavo", – pasakojo liudytoja.

Paaiškėjo, kad A.Pacevičius dar dažniau picerijoje ėmė lankytis po to, kai direktorės skundas pasiekė savivaldybės administraciją.

Nebaudė, o naudojosi

Pasak liudytojos, dažni A.Pacevičiaus vizitai ėmė trikdyti picerijos darbą. "Jis reikalavo parašyti, kad aš neturiu jokių pretenzijų dėl jo darbo. Galiausiai picerijos savininkas liepė parašyti viską, ko jis nori, kad tik liautųsi čia vaikščioti", – aiškino direktorė. Moteris išsaugojo net juodraščius, kuriuose A.Pacevičius ištaisęs jos parašytą tekstą.

Savivaldybės teisininkė Eglė Andriuškienė pabrėžė, kad Aukščiausiasis administracinis teismas yra išaiškinęs – tarnybinių pareigų naudojimas netarnybiniais tikslais, savivaliavimas yra šiurkštus pažeidimas.

Savivaldybė laikosi pozicijos, kad A.Pacevičius, užuot skyręs administracinę baudą picerijai už pastebėtus pažeidimus, jos neskyrė, o ėmė vis dažniau tenai lankytis. Kokiais tikslais? Juos išsakė picerijos direktorė.

Šeimininkavo, kaip norėjo

Aiškinantis A.Pacevičiui skirtos tarnybinės nuobaudos teisėtumą, išlindo dar vienas epizodas. Esą pasiųstas patikrinti, kaip viename name laikomasi Gyvūnų laikymo taisyklių, neradęs šeimininkės namuose, A.Pacevičius nepasikuklino nueiti iki jos darbo.

Pasak savivaldybės teisininkės, spaudos kioske dirbančią šeimininkę A.Pacevičius ėmė šantažuoti, fotografavo spaudos kioską, baksnojo galimus pažeidimus. "Toks A.Pacevičiaus elgesys niekaip nedera su nepriekaištingo valstybės tarnautojo vardu", – teisme dėstė E.Andriuškienė.

"Kauno diena"  anksčiau rašė, kad A.Pacevičius ne tik nemokamai valgydavo ir gerdavo Kauno centro kavinėse. Dėl A.Pacevičiaus elgesio į žemesnes pareigas perkeltas buvęs Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimas Sidera žurnalistams pasakojo apie šio valdininko susidarytą visą nemokamų paslaugų paketą.

Anonimais pageidavę likti verslininkai žurnalistams pasakojo, kad, pareikalavus iš A.Pacevičiaus susimokėti už suvalgytus patiekalus, jis imdavo grasinti surašysiantis baudos protokolus.

Įtarimų tęsinys

A.Pacevičius savivaldybėje nebedirba nuo pavasario, tačiau pastaruoju metu Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams kilo įtarimų, kad buvęs jų kolega nepamiršo ankstesnės veiklos.

"Skyriuje padažnėjo keistų skambučių. Verslininkai iš miesto centro skyriaus darbuotojų ir vėl ėmė klausinėti, ar tas A.Pacevičius skyriuje vis dar dirba? Tokie klausimai kelia įtarimą, kad jis dar nemetė savo senos veiklos, o ir toliau tęsia įžūlius žygius", – stebėjosi Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Oficialiai toks faktas neužfiksuotas, tačiau verslininkų klausimai neleidžia skyriaus darbuotojams atsipalaiduoti. Neatmetama galimybė, kad A.Pacevičius piktnaudžiauja buvusiomis pareigomis, naudojasi tuo, kad ne visi žino apie jo atleidimą iš valstybės tarnybos.

"Naudodamasis proga norėčiau informuoti kauniečius, kad anksčiau buvęs atsakingas už Reklamos įrengimo taisyklių pažeidimus ir lauko kavinių leidimus tikrinantis A.Pacevičius Viešosios tvarkos skyriuje nedirba", – pareiškė D.Bortkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baubas

baubas portretas
tai stai kokie siuksles,kaip sitas ponas ,ir vel verziasi i valstybes tarnyba..Jeigu butu keliami auksti morales reikalavimai,tai tokiu savivaldybeje ne su ziburiu nerastum,o dabar,prisirijes picu,vei bando isiropsti i silta vietele..reiketu verslininkams susivienyti,o ne bijoti .

kns

kns portretas
toki suka,padabojes taip pridauzyciaus,kad is kliniku neiseitu.verslininkai,ginkit savo versla .kol tokie iskrypeliai jus santazuoja tol ir naudokite smurta pries juos.uz gera buteli bet kas jam snuki pritalzytu.kokios problemos?nesuprantu.ar visi jau tokie myzniai?

OGI

OGI portretas
Galėtų žurnalistai parodyti visą to Pacevičiaus giminėlę.Iš kokios jis šeimos ?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių