Verslininkų dovana Kaunui – ąžuolynas

Kalniečių parke, ties S. Žukausko gatve, stiebiasi ąžuolynas. Per penkerius metus Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su miesto verslininkais, bendruomenių nariais ir kitais partneriais pasodino 90 raudonųjų ąžuolų.

Į pagalbą verslininkams atėjo Dubravos eksperimentinės mokomosios miškų urėdijos meistrai. Nors iki šiol ne vienas jų sodintas ąžuolas nenudžiūvo, bet jie pripažino, kad daug geresnis laikas sodinti medelius – pavasarį.

„Svarbu dabar medelius gausiai laistyti. Nors ruduo, bet laikosi sausi orai ir žemė sausa. Jei sodinsite patys, tai du-tris kartus per savaitę palaistykite“, – pasakojo urėdijos meistras Vytautas Grunskis.

Parke pasodinti raudonieji ąžuolai. Tokių natūraliai augančių mūsų miškuose būtų sunku rasti. Rudenį jų lapai ne geltonuoja, o raudonuoja, jie auga sparčiai ir gerai prigyja.

„Tai labiau dekoratyvinis augalas. Man patinka, kad žmonės juos sodindami padaro šventę ir kitiems, o medžiai džiugins tikrai ne vienerius metus“, – džiaugėsi miškininkas.

Antradienį vykusioje baigiamojoje „Pasodinkime ąžuolą“ akcijoje buvo pasodinti paskutinieji medeliai. Daugiau šioje vietoje verslininkai greičiausiai jų nebesodins. Prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis paaiškino, kodėl.

„Manau, kad šiemet ir užbaigsime šią akciją. Ją pradėjome prieš penkerius metus, kai šventėme rūmų atkūrimo dvidešimtmetį. Per tą laiką pasodinome 90 ąžuolų, kurie simbolizuoja 90 metų, prieš kuriuos buvo įkurti mūsų rūmai“, – kalbėjo B. Žemaitis.

Ne visiems ši akcija pasirodė prasminga. Atokiau stovėjusi senyvo amžiaus moteris piktinosi, kad verslininkai taip reklamuojasi.

„Kas čia tėra tą medelį pasodinti. Darbo mažai, o kiek dėmesio“, – niurzgėjo ji.

Paklausta, kodėl pati nesodina ir ar nesidžiaugs augančiais medžiais, ji netrukus nuėjo savo keliais.

B. Žemaitis, išgirdęs šią istoriją, tik nusijuokė.

„Tai yra mūsų dovana miestui, mūsų tradicija, kuria norime pažymėti mūsų organizaciją, o ne pavienio verslo reklama“, – kalbėjo B. Žemaitis.

Verslininkų galvose – jau kiti planai. Šalia Parodos kalno jie ruošiasi statyti paminklą verslui.

„Kipro Petrausko gatvėje, Verslo alėjoje, statysime paminklą verslui. Kol kas projektas yra derinimo stadijoje. Buvo skelbtas konkursas, o su jo darbais galima susipažinti rūmuose bet kurią dieną“ – pasakojo jis.

Prie medelių sodinimo akcijos šiemet prisidėjo ir vaikai iš Vilijampolės dienos centro, o po darbų verslininkai vaišinosi moksleivių virta kareiviška koše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkoks š...

Kažkoks š... portretas
"Verslinykai", ar jūs ką nors girdėjote apie planavimą? Ar yra kažkokia vizija? Projektas? Įveskite google "park landscape project", ir suprasit apie ką kalbu. Investuokit į kompleksinio parko atnaujinimo projektą, sudėliokit idėjas ant popieriaus, ir tik tada įgyvendinkit. Kad ir mažais etapais. Sulauksit šimtaprocentinio palaikymo. O dabar "paš*kot" ąžuolų, ir jau visiems turi būti gerai? Kas nusprendė kad ten jų reikia? Planas yra koks nors? Ar jums nerupi kur sodint? "Verslininkai" esat, o planuot nemokat... Samdykite profesionalus ir tapsite didvyriais! O dabar pasirodėte tik aktoriais...

paminklas?

paminklas? portretas
Ar tas verslo paminklas duos kokios naudos? Ar jis turi kokią istorinę išliekamąją vertę? Ne. Tai tik reklamos tikslais, be to bus užgriozdinta dalis parko. bet jei nori verslininkai statyti už SAVO pinigus, tai tegu geriau prisideda prie stadiono tvarkymo.

Romualdas

Romualdas portretas
Aš šiemet irgi čia 2 ąžuoliukus ir topolį pasodinsiu. Pas mane kieme Žaliakalnyje jie prieš 4 metus išdygo, iškirsti gaila, o čia puoš Kauną ir po mano ... išėjimo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių