Kauno gatvėmis riedėjo 300 kg svorio margutis

Antrąją Velykų dieną Kauno gatvėmis vėl riedėjo milžiniškas velykinis margutis.

Būgnininkų lydima ceremonija prasidėjo Studentų skvere. Tada milžinas buvo ridenamas S. Daukanto g. ir Laisvės alėja, kol pasiekė Muzikinio teatro sodelį. 

Daugiau kaip penkių su puse metrų aukščio ir maždaug trijų metrų pločio kiaušinį studentai sukūrė iš medinių konstrukcijų ir putplasčio atraižų. Specialiai šiai smagiai iniciatyvai pagamintas margutis sveria apie 300 kg. 

Įveikę numatytą atstumą, renginio organizatoriai ir smalsuoliai neskubėjo skirstytis. Už finišo linijos jų laukė Vido Bareikio koncertas. 

Vienas organizatorių, Kauno technologijos universiteto (KTU) antrakursis Tadas Bekeris, pasakojo, kad margutį sunkiai, bet įmanoma ridenti vienam žmogui.  Tačiau, jeigu maršrute yra posūkių, būtini bent keli ridentojai.

Milžinišką kiaušinį buvo sunkoka ne tik pagaminti, bet ir atgabenti. Iki Studentų skvero jis atvežtas priekaboje.

„Norėjome kažką padovanoti Kaunui Velykų proga. Esame studentai ir mus tokios utopinės idėjos tiesiog veža“, – žurnalistams sakė dvidešimtmetis studentas T.Bekeris.

Kita organizatorė, KTU magistrantė Milda Kizelevičiūtė, pasakojo, kad idėja ridenti velykinį monstrą nėra nauja. Kadaise tokią iniciatyvą kasmet įgyvendindavo taip pat studentai.

„Norime parodyti,  kad studentai yra aktyvūs ir vieningi, jiems rūpi visuomeniškumas“, – kalbėjo mergina.

Ant margučio puikavosi du užrašai „Su šv. Velykom“ ir „Kauno studentai vieningi“.

Margutį padėjo puošti Vytauto Didžiojo universiteto bei kitų aukštųjų mokyklų studentai. Renovuojant praėjusiais metais miesto gatvėmis ridentą milžinišką kiaušinį visą savaitę darbavosi apie 10 savanorių. Naujam „lukštui“ vien tik medžiagoms prireikė 700 eurų.

„Pernai jis buvo labai didelis, o šiemet norime, kad būtų ir gražus“, – anksčiau sakė KTU studentas Marius Jesiškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

otto

otto portretas
Labiau beprasmiškesnio darbo nesugalvojo?

Safyras

Safyras portretas
Numargintų, paprastų margučių grožio konkursas yra įspūdingesnis renginys, nei didelio kiaušinio ridenimas, negalvojant , kiek jis gali padaryti žalos šaligatviams nei naudos. Studentai turi riodyti pavyzdį tokiomis idėjomis, kur reikia žinių, o ne paprastos darbo jėgos..

žaidimai

žaidimai portretas
reklamai daugiau energijos (ir pinigo?) suėjo, negu rezultatui, kuris byrėjo ridenamas, o dar žodis aiškus užrašytas "vieningi"...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių