VDU tiesia ranką abiturientams

Jau ketvirtus metus iš eilės visus Lietuvos moksleivius Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) kviečia ruoštis egzaminams. Nuo kovo 3 dienos startuosiančios šeštadieninės konsultacijos pasiūlys specialias lietuvių kalbos, matematikos, istorijos, anglų kalbos, biologijos, chemijos ir informacinių technologijų paskaitas, kurias ves kompetentingi VDU dėstytojai.

Anot VDU Studijų marketingo tarnybos direktorės Justinos Šimkevičiūtės, brandos egzaminai yra labai svarbus ir atsakingas etapas gyvenime. „Mes siekiame jauniems žmonėms suteikti pasitikėjimo savo jėgomis, padėti jiems pasiruošti kuo geriau, pasiekti geriausių rezultatų ir tuo pačiu priartėti prie savo svajonių. Pastarųjų metų patirtis parodė, kad moksleiviams šios nemokamos konsultacijos yra tikrai naudingos. Tai patvirtina ir kiekvienais metais vis augantis konsultacijose dalyvaujančiųjų skaičius bei atvykstantys ne tik abiturientai, bet ir žinias norintys pagilinti 11-oje klasėje besimokantys moksleiviai“, – minėjo  J.Šimkevičiūtė.

Pasiruošimas egzaminams drauge su VDU truks šešias dienas: kovo 3, 10, 17, 24 ir balandžio 21, 28 dienomis. Kiekvieną dieną konsultacijos vyks nuo 10 val. iki 17 val. Registracija į šias konsultacijas prasidės vasario 20 d. VDU interneto tinklalapyje. Atvykę moksleiviai ne tik išklausys jiems dėstomus dalykus, bet ir turės atidžiai atlikti jiems paruoštas užduotis.

Išsamus konsultacijų temų sąrašas bus paskelbtas prieš registraciją, taip suteikiant galimybę moksleiviams išsirinkti jiems reikalingiausias paskaitas.

Šiais metais prie tradicinių paskaitų prisijungs ir VDU Menų fakultetas su parengiamaisiais kursais stojantiesiems  į naujųjų medijų meno ir vaidybos studijų programas. Registracija į šiuos kursus vyks atskirai.

Įsibėgėjus konsultacijoms, moksleivius taip pat pakvies ir VDU Muzikos akademija, kuri balandžio 22 d. plačiai  atvers duris visiems, besidomintiems muzikos studijomis.

VDU Muzikos akademijos dekanas doc. dr. Saulius Gerulis užtikrino, kad kiekvienas galės susipažinti su karjeros galimybėmis ir pabendrauti su dominančios katedros atstovu. “Kiekvienam susidomėjusiam pristatysime studijų programas, galimybes išvykti į užsienį, taip pat konsultuosime stojimo klausimais, o profesionalūs patarimai padės tinkamai pasiruošti egzaminams. Fortepijono, dainavimo, styginių, pučiamųjų, džiazo, muzikos pedagogikos katedrose moksleivių lauks tokie  žymūs menininkai kaip prof. P. Geniušas, prof. V. Prudnikovas,  prof. T. Ladiga, doc. S. Januška ir kiti“, – vardijo S.Gerulis.

Šiemet konsultacijos, padėsiančios pasiruošti egzaminams, vyks VDU Centriniuose rūmuose (Daukanto g. 28).


Šiame straipsnyje: VDUabiturientai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių