VDU studentei suteikta Lozoraičių stipendija

  • Teksto dydis:

VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto Diplomatijos ir tarptautinių santykių magistrantūros programos pirmakursei Urtei Januškevičiūtei už aukštus pasiekimus mokslinėje veikloje paskirta Lozoraičių vardinė stipendija.

VDU Politologijos katedra kartu su Lozoraičių fondu JAV, LR ambasada Romoje ir Popiežiška šv. Kazimiero lietuvių kolegija nuo 2010 m. įgyvendina bendrą projektą. Jo metu siekiama dviejų pagrindinių tikslų – vystyti magistrantų gebėjimus ir įamžinti garsaus diplomato atmintį. Tokiu būdu realizuojama Stasio ir Danielos Lozoraičių valia dėl diplomatijos studijų plėtros Vytauto Didžiojo universitete.

Lozoraičių fondo lėšos yra surenkamos iš Lozoraičių giminių bei kitų Amerikos lietuvių, kurie siekia, kad vieno iškiliausių Lietuvos diplomatų, savo pareigas ėjusio daugiau nei 40 metų, atminimas neužgestų ir būtų tinkamai įvertintas. Pagrindinė šios veiklos koordinatorė yra Danutė Vaičiulaitytė-Nourse.

Lozoraičių fondo remiamame projekte jau dalyvavo penki VDU Diplomatijos ir tarptautinių santykių studijų programos magistrantai. Jų teigimu, praktikos LR ambasadoje Romoje metu įgytos žinios ir gebėjimai yra labai naudingi tiek jauno žmogaus asmenybės raidai, tiek ir diplomatinės veiklos suvokimui, skatinančiam toliau siekti užsibrėžtų tikslų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lozoraitis

Lozoraitis portretas
tai buvo auksto intelekto ir teisingas zmogus diplomatas bet siandieniniam pasauly kur valdzioje ciniskos mafiines strukturos ir parsidaveliskas noras lipti per kitu galvas vardan turto kad buvo su juo susidorota/nunuodytas/ kazkodel apie litvinenko girdime o musu tautietis uzmirstas gal delto kad kaltininkai is musu tarpo ir bijo tiesos kaip velnias kryziaus.... juk prie/vairo/ tiko ir Brazauskas ir Adamkus gal jie ir nieko nezino bet sutiko bendradarbiauti su /kazkuo/ ko mes nesuzinosim nes viskas slepiama /valstybine paslaptis/ nors ir kriminalas bet tikslas reikalauja auku kas ir daroma.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių