VDU nori prisijungti Aleksandro Stulginskio ir Lietuvos sporto universitetus

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) rengiasi prisijungti Aleksandro Stulginskio (ASU) bei Lietuvos sporto universitetus (LSU).

VDU ir ASU atstovai trečiadienį susitarė dėl integracijos. Pagal susitarimą, ASU pagrindu būtų įkurta autonomiška specializuota žemės ūkio, miško ir kaimo plėtros akademija.

„ASU yra specializuotas sektorinis universitetas, o derybose su kitais universitetais bendrą junginį pageidavome sudaryti kaip savarankiškas vienetas“, – teigia ASU rektorius Antanas Maziliauskas.

Šių dviejų universitetų rektoriai integracijos modelį trečiadienį pristatė Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, kuris po susitikimo su rektoriais džiaugėsi sulaukęs „iniciatyvų universitetų aiškaus sprendimo“.

„Mes neturėtume galvoti, kad žmonės nežino, ko nori, o mes geriau žinome. Kada sutampa nuomonės ir universitetų, ir valdžios, gausis labai rimta sinergija“, – po susitikimo su rektoriais žurnalistams sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Parlamento vadovas tvirtino, kad universitetų planas neprieštarauja Vyriausybės darbo grupės pasiūlytam planui. „Jie sakė, kad universitetų iniciatyvos yra priimtinos, ir šiuo atveju universitetų iniciatyva yra labai didelė, ir manau, kad Vyriausybė irgi gali galvoti nebūtinai taip, kaip anksčiau jiems atrodė“, – sakė Seimo pirmininkas.

V.Pranckietis yra dirbęs ASU, tačiau praėjusią savaitę jis pabrėžė, kad nebeatstovauja savo buvusiai darbovietei – jam svarbus visos Lietuvos vaizdas. Diskusijoje dėl aukštųjų mokyklų pertvarkos Seimo pirmininkas praėjusią savaitę sakė, kad universitetai turi sutikti su tuo, kad kurti universitetų tinklą yra steigėjo – Seimo – pareiga.

VDU ir LSU derybas dėl integracijos planuoja baigti per artimiausias savaites, sakoma trečiadienį VDU paskelbtame pranešime.

Jau anksčiau dėl jungimosi VDU susitarė su Lietuvos edukologijos universitetu (LEU).

„Manau, kad metų pradžioje VDU pasirašyta integracijos sutartis su Lietuvos edukologijos universitetu (LEU) ir šiandienos susitarimas su ASU yra puikiausias įrodymas, kaip galima suderinti universitetų ir valstybės interesus“, – pranešime cituojamas VDU rektorius Juozas Augutis.

Po susitikimo su V.Pranckiečiu žurnalistams komentuodamas iniciatyvą J.Augutis sakė, jog trijų universitetų jungimasis yra ne reformos stabdymas, o priešingai, „siekis ją išjudinti iš truputėlį mirties taško“.

„Naujo universiteto įkūrimas ir prijungimas reorganizavimo būdu didelio skaičiaus kitų universitetų ir techniškai labai sudėtinga, ir labai neaiškus socialinis eksperimentas“, – sakė J.Augutis.

Pagal Vyriausybės siūlomą aukštųjų mokyklų pertvarkos planą, Kaune į vieną turėtų būti sujungti ne tik VDU, LSU, ASU ir LEU, bet ir KTU. Visgi VDU pabrėžia, kad jungtis su KTU nenori.


Šiame straipsnyje: VDUASULSUUniversitetai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas teisingai,

Viskas teisingai, portretas
KTU turėtų išlikti specializuotu techniškuoju. Tik Iš jo reikia išimt socialinius mokslus su visa dabartine administracija ir atiduoti VDU. Gal taip ir gausis galiausiai.

Daktaras

Daktaras portretas
Nė vienas Lietuvos universitetas neturi didelio potencialo ir tik reklamos aukos (su galimai parsidavusio Jakelaičio pagalba) pradeda pezėti apie KTU didelį potencialą. KTU dienos suskaičiuotos, nuo apačios iki viršūnių užvaldytas vidutinybių ir tikrai negali būti autoritetu kitoms mokykloms, nes su kiekviena diena vis labiau tampa UAB'u štampuojančiu diplomus už gražias akis. VDU su savo artes liberales sistema turi teisę egzistuoti ir nuo to bus tik geriau jeigu vaikai, anūkai galės rinktis kitokias studijas. Vivat VDU! Universitetas su savo stuburu ir nuomone. Baršausko viražai stebina, nusipirko ISM, pradėjo žvalgytuves su LSMU, dabar galimai su Verygos pagalba iš LSMU gavo špygą, bet ambicijos vis tiek didelės ir didelis noras visus praryti. Tik, kad prof. Augutis nepėsčias... CHA CHA CHA Kodėl neįvardijami kaltieji, t.y. krepšelių reformos apologetai, ir neprašoma jų atsakomybės? ne paslaptis, kad ši reforma tik pablogino situaciją.

Povilas

Povilas portretas
Gal ponas Augutis ir gerai galvoja, kaddabar ...nenori jungtis su žymiai aukščiau esančiu KTU. Manau , jog pradžioje lai atsilikėliai tarp saves išsiaiškina, susitvarko, o vėliau vis tiek prisieis , kaip numatė vyriausybė, kurti Kaune 1 universitetą. Tada įsilies ir KTU su savo didžiuliu potencialu .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių