V.Burokas lieka vadovauti „Kauno vandenims“

Bendrovės „Kauno vandenys“ ilgametis direktorius Vilius Burokas lieka savo poste paaiškėjus, kad bendrovės valdyba jį atleido neteisėtai.

„Turiu rugsėjo 15 d. savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, kuriuo buvo pakeista bendrovės valdybos sudėtis. Valdybos pirmininkas man nesugebėjo paaiškinti, kodėl penktadienio ryte sušaukė neteisėtą posėdį“, – stebėjosi direktoriaus poste liekantis V.Burokas.

Pirmadienį ryte jis ateis į darbą, kaip įprasta, nes už jo atleidimą balsavo žmonės, jau nesantys „Kauno vandenų“ valdybos nariais. Nepaisyta ir koalicijos partnerių įspėjimų atšaukti posėdį.

Penktadienio ryte į bendrovę atvykusi senos sudėties valdyba nusprendė atleisti V.Buroką iš pareigų. Už atleidimą balsavo keturi valdybos nariai. Prieš pasisakė du valdybos nariai, kuriuos delegavo „Vieningas Kaunas“ ir Liberalų sąjūdis. Liberalų ir centro sąjungos į valdybą deleguotas V.Burokas savo paties atleidimo klausimu balsuoti negalėjo.

„Posėdis užtruko kokias tris minutes. Kai kurie valdybos nariai pakėlė rankas dar neišgirdę, už ką reikia balsuoti. Toks operatyvumas – pirmą kartą mano karjeroje“, – penktadienio ryte sakė V.Burokas.

Neoficialiomis žiniomis, prie bendrovės pastato penktadienio ryte susirinko apie 200–300 žmonių, prieštaraujančių V.Buroko atleidimui.

„Smagu, kad buvau vertinamas kolektyve. Didžiulis būrys bendrovės darbuotojų ryte susirinko prie pastato, taip išreikšdami palaikymą man. Jie prašė valdybos įvardyti motyvus, tačiau jų nesulaukė“, – pastebėjo V.Burokas.

Kad V.Buroko atleidimas gali būti pripažintas neteisėtu, savivaldybėje prabilta penktadienį apie pietus. Paaiškėjo, kad savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas dar ketvirtadienio popietę pasirašė įsakymą, kuriuo buvo pakeisti du „Kauno vandenų“ valdybos nariai. Savo deleguotis asmenis prašė keisti kitais partijos „Jaunoji Lietuva“ ir Darbo partijos frakcijos.

Darbiečių deleguotą Andrių Stankevičių, dirbantį savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju, pakeitė Algirdas Čiuderis, o jaunalietuvių įgaliotą Juozą Kamenecką – Pranas Paškevičius.

Socialdemokratų šią savaitę įvardyta kandidatė į direktoriaus postą valdybos posėdyje nepasirodė. Neteisėta valdyba laikinai vadovauti bendrovei buvo paskyrusi iki šiol gamybos direktoriumi dirbusį Vladą Daugėlą.

Pradėjęs krautis asmeninius daiktus, direktorius popiet vėl turėjo viską išpakuoti. „Tai tikras trileris“, – šyptelėjo V.Burokas. Jo manymu, dabar vėl reikia sudėlioti į vietas visus taškus.

Direktorius yra pasiruošęs ir toliau vadovauti bendrovei, jeigu valdyba juo pasitikės.


Šiame straipsnyje: Kauno vandenysBurokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
Artimiausiame posėdyje teks atstatydinti Navakauską.

.........

......... portretas
negali taip baigtis...sis Zmogus vertas savo posto,geda tiems kurie taip elgiasi. lazda turi du galus....

stebys

stebys portretas
...kloaka...
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių