Vasario 16-ąją uždraustų eitynių dalyviai paminėjo taikiai

Kauno savivaldybei atšaukus leidimą Vasario 16-osios eitynėms „Už solidarią ir įvairią Lietuvą“, Tolerantiško jaunimo asociacijos (TJA) nariai su plakatais ir piešiniais ketvirtadienį ramiai buriavosi Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

Vasario 16-osios minėjime keliolika TJA narių, tarp kurių buvo keliai užsieniečiai, atėjo nešini plakatais su užrašais: „Už žmogų, kuris gerbia konstituciją“, „Gamta myli įvairovę, kaip visuomenė jos nekenčia„, „Už laisvę būti taikiems“, „Lietuvi, nekrauk lagamino, neišvažiuok„, „Už blaivią Lietuvą“, „Kas mūsų nenužudė, padarė stipresniais".

„Mes čia, kaip ir visi Lietuvos piliečiai. Norėjome taikiai paminėti šią dieną. Plakatai buvo skirti eitynėms. Pavyzdžiui, šitas plakatas – komiškas, – rodydama spąstuose prispaustą pelytę aiškino TJA Kauno skyriaus pirmininkė Sandra Šuliauskaitė. – Lietuva – tai pelytė, kuri kažkada kovojo ir nežuvo. O tai, kas nenužudė, padarė mus stipresniais“.

Klausiama, kodėl Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime atėjo su plakatais, kurie buvo skirti eitynėms „Už solidarią ir įvairią Lietuvą“, S.Šuliauskaitė atsakė: „Tai buvo 1918 metais. Mes visi žinome tą situaciją, kokiomis aplinkybėmis buvo tai vykdoma. Tai buvo gražus susitarimas. Jie padarė kertinį pamatą mūsų valstybei“.

TJA savivaldybės sprendimą, kurį vertina labai neigiamai, apskundė teismui.

Vėliau prasidėjusiose Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) eitynėse TJA nariai nedalyvavo.


Šiame straipsnyje: Vasario 16jaunimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Blondinė

Blondinė portretas
Ar verti tie tolerastai tokio žiniasklaidos dėmesio?

Mikis

Mikis portretas
jie man nepatinka, nesuvokia, kad jais manipuliuojama. paaugs dar

fwqgqgq

fwqgqgq portretas
tolerancijos diena lapkričio 16 tai prie ko ši banda?gal panelei sandrai geriau marijampolėje surengti eitynes?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių