Vasario 16-ąją Kaune planuojamos dvejos eitynės

Kaune ketvirtadienį, vasario 16-ąją, planuojamos dvejos eitynės, skirtos Valstybės atkūrimo dienai. Eisenos vyks panašiu maršrutu, bet joms išduoti leidimai skirtingam laikui.

Kaip ir kiekvienais metais, laikinojoje sostinėje tradicinę eiseną organizuos Lietuvos tautinio jaunimo sąjunga (LTJS). Alternatyvią eiseną tą pačią dieną nusprendė surengti ir Tolerantiško jaunimo asociacija.

LTJS eitynės prasidės 13 val. ir tęsis iki 15 val. Planuojama, kad apie 1000 žmonių nuo Kauno ramybės parko žygiuos Vytauto prospektu, Laisvės alėja ir Vilniaus gatve iki Rotušės aikštės, kur išklausys sveikinimo kalbų, sugiedos Lietuvos himną ir išsiskirstys.

Po valandos prasidės Tolerantiško jaunimo asociacijos Kauno skyriaus rengiama eisena „Už solidarią ir įvairią Lietuvą“. Nuo 16 iki 18 valandos apie 100 žmonių žygiuos Laisvės alėja ir Vilniaus gatve.

Vengdama konfliktų, miesto savivaldybė išdavė leidimus abejoms eitynėms.

„Mūsų eisena jau seniai tapo gražia miesto tradicija, ją organizuojame penkerius metus iš eilės. Jos dalyviams Vasario 16-oji yra šventė, per kurią jie dainuoja tautines dainas, eina nešini tautinėmis vėliavomis. Tai pirmi metai, kuomet be mūsų yra organizuojama kita eisena. Todėl mums kyla klausimas, ar tai ne provokacija. Koks tikslas šios alternatyvios eisenos? Suklaidinti žmones, kad jie nežinotų kur dalyvauti, o galbūt kitos eisenos organizatoriai nesijaučia tikri patriotai?“ – klausė LTJS vadovas Julius Panka.

Jis įsitikinęs, kad LTJS organizuojamoje eisenoje vietos užteks visiems.

Tačiau Tolerantiško jaunimo asociacijos Kauno skyriaus vadovė Sandra Šuliauskaitė paneigė bet kokius gandus, kad antroji eisena bus provokacija. Eisenos organizatoriai svarstė galimybę prisijungti prie tradicinių eitynių, tačiau persigalvojo. Pasak jų, Kaune yra daug jaunimo, kuris domisi įvairiais dalykais, todėl jie taip pat turi teisę pasirinkti.

„Jokios provokacijos mes nesiekiame, atvirkščiai, norime, kad mūsų eisena būtų kuo taikesnė, gražesnė, solidaresnė. Labai nustebome, kad mus pavadino provokatoriais. Mūsų organizacijos veikla remiasi tolerancijos ir įvairiapusiškumo principais, priešingai nei LTJS. Be to, norėjome išvengti kažkokių konfliktinių situacijų, tokių kaip pernai Vilniuje Kovo 11-ąją, nors tikime, kad kauniečiai nėra provokatoriai", – sakė S.Šuliauskaitė, pridūrusi, kad po tautiška vėliava gali glaustis ir kitų tautų, religijų, pažiūrų atstovai.

Šiemet Lietuvoje minimos 94-osios Valstybės atkūrimo metinės.


Šiame straipsnyje: Vasario 16-ojiVasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
tai ka jau vasario 16 Lietuvos nepriklausomybes svente pradeda tapatinti su pederastu eitynem,geda valstybei,kad per tokia svente kazkokie vaikscios nuogom siknom

kaunas valdo

kaunas valdo portretas
Vau turėsim net dvejas eitynes :D super! man patinka ideja parodyti abi puses :)

Kommunist

Kommunist portretas
Visuomenė be neonacių!!!!!!
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių