Vangiems „Girstučio“ statytojams skelbs ultimatumą

Penktadienį Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas, nuvykęs į „Girstučio" statybvietę ir radęs mirtiną tylą, nusprendė – rekonstrukcija nevyksta.

„Tai, kas vyksta su „Girstučio“ rekonstrukcija, verčia rimtai susimąstyti“, – pareiškė K.Kriščiūnas.

Iš Vyriausybės investicijų programos baseinui rekonstruoti šiemet buvo skirta 5,6 mln. litų, tačiau kol kas įsisavinta tik nedidelė dalis lėšų. Iškilo grėsmė, kad miestui svarbus projektas gali būti neįgyvendintas.

Apie „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukciją viešos diskusijos netyla jau kuris laikas – dėl įstrigusių darbų miesto vadovai ketino nutraukti sutartį su bendrove „Sienojus“. Po savivaldybės perspėjimų, pateikus realų darbų atlikimo grafiką, rekonstrukcijos pabaigos terminas buvo nukeltas iki 2012 m. spalio pabaigos.

„Tokių metodų, kuriuos naudoja darbus atliekanti bendrovė „Sienojus“, dar neteko matyti. Jie akivaizdžiai kenkia miestui“, - nepasitenkinimo neslėpė K.Kriščiūnas.

Vicemeras nusprendė, kad atėjo laikas imtis ryžtingų veiksmų: iš pradžių pareikalauti, kad būtų sumokėti delspinigiai už vėluojančius ir neatliktus darbus. Jo nuomone, darbams nepajudėjus, savivaldybei vertėtų nutraukti sutartį ir skelbti naują konkursą darbams atlikti.

Sporto komplekso statyba trunka beveik ketverius metus. Rekonstrukcija finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Kauno miesto savivaldybės lėšų, Vyriausybės investicijų programos. Bendra projekto vertė – apie 21 mln. litų.

Nutraukus sutartį su rangovu, iškiltų grėsmė prarasti lėšas, skirtas iš Vyriausybės investicijų programos.

Tačiau vicemeras K.Kriščiūnas nelinkęs nuogąstauti – jo manymu, galima pasiekti, kad tos lėšos nukeliautų į kitus Kauno objektus, o „Girstučio" kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcijai lėšos būtų paskirtos jau iš kitų metų biudžeto.


Šiame straipsnyje: Girstutis

NAUJAUSI KOMENTARAI

tankistas

tankistas portretas
jus vicemere dar paziurekit kiek ten statybiniu medziagu isvogta

kaimynas

kaimynas portretas
gaila matyt toki vaizda kaip aplink griuvesiai o nieks nedirba tik retkarciais keli statybininkai tokiame dideliam objekte.jau senai laikas uzbaigt.

vidmantas.j

vidmantas.j portretas
tiesiog juokas neima .Darbai nevyksta o valdze tupcioja ir vis duoda ultimatumus.Kaip vaiku darzeli aukletoja vis bara kad vaikuciai neruose pamoku.Baikit viena karta cirkintis jau ir baznytkaimiuose tvarka geresne.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių