Vandalų nuniokota R. Meilutytės liepa sulaukė pagalbos

Ketvirtadienį savivaldybės valdininkai pasidarbavo iš peties – apsaugine tvorele aptvėrė vandalų nuniokotą plaukikės Rūtos Meilutytės garbei pasodintą liepą.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius ir šio skyriaus specialistas apsiginklavę plaktukais aplink liepą sukalė keturis medinius kuoliukus ir juos apjuosė tvirta virve.

„Sulaukėme miesto mero ir administracijos direktoriaus prašymo pasirūpinti medelio saugumu. Tikimės, kad pavyks bent šitaip liepą apsaugoti nuo vandalų, jiems bus sunkiau prieiti prie medelio“, – portalui kaunodiena.lt sakė D. Bortkevičius.

Po Laisvės alėją vaikščiojantys kauniečiai apsidžiaugė pamatę, jog stengiamasi pagelbėti plaukikės medeliui.

„Labai smalsu, ar Kauno valdžia šalia liepos įrengs dar vieną atminimo lentą, kurioje bus užfiksuotas R. Meilutytės pasiektas pasaulio rekordas bei pelnytas aukso medalis?“ – teiravosi praeivis.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad plaukikės R. Meilutytės liepa, kuri buvo pasodinta pernai rugpjūtį Laisvės alėjoje, nuniokota birželio pabaigoje. Vandalų išpuolio metu buvo nuplėšta apatinė medelio šaka ir dalis kamieno žievės, tačiau dabar pažeista vieta užtepta dažais.

Aplinkosaugininkai tikisi, kad padaryta žala nebus labai rimta, tačiau ar pavyks užgydyti žaizdą, paaiškės po žiemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nebūkim tokie pikti

nebūkim tokie pikti portretas
Piktinkitės piktinkitės kaip čia dabar nepasipiktint kažkas gerą darbą padarė . Kokie mes greiti paniekint ir išpeikt kitų darbus... gal geriau atsisukit kiekvienas į save. Taip ta liepa gal nuniokota ir senai,bet neatsirado neivieno kuris būtų sutvarkes ir kažkaip apsaugojęs liepą,o kai tai buvo padaryta skubam peikt ir kritikuoti. Daugiau tolerancijos vieni kitiems.

Gėda

Gėda portretas
O dar baisesnių - mėšlinų kuolų tas Bortkevičius nerado??? Kaimas, tamsuma visiška. Laisvės alėjoje - tvarto kuolai?! Nuo kokios žagrės, ponai, esate, kad net plūgo rankenos iš kišenių kyšo, o visi karklais atsiduodat. Negalėjote bent jau pažiūrėt kaip Vilniuj medžiai apsaugoti??? O čia - vienai auksinei liepaitei neleido intelektas sukurti meniškos tvorelės be milijoninių išlaidų, aišku. Gėda.

Lapė

Lapė portretas
O dieve, po kito pasaulio rekordo gal patręš ar kaspinėlį pariš - durnių laivas, ne vyrai.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių