Vandalai suniokojo šviestuvus Kauno pilies papėdėje

Vandalams užkliuvo Kauno pilies sieną apšviečiantys šviestuvai. Kol kas nesurasti nusikaltėliai suniokojo septynis į žemę įmontuotus įrenginius.

„Nuo praėjusių metų, kuomet buvo nutiestas 4,27 km ilgio apšvietimo tinklas, įrengta 118 šviesos taškų ir gatvių apšvietimo maitinimo punktas, Kauno pilis tamsiu paros metu matoma lyg dieną. Kauno pilies teritorijoje organizuojami įvairūs istoriniai, kultūriniai, pramoginiai renginiai, čia laiką leisti mėgsta miestiečiai, todėl labai apmaudu, kad vandalai nepataisomai suniokojo naujus šviestuvus", – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Pasak jo, visa medžiaga yra perduota policijai, kuri turės surasti kaltuosius. „Žala miestui siekia beveik 20 tūkst. litų. Norėtųsi, kad policijos pareigūnai dažniau patruliuotų, o panašūs atvejai nepasikartotų. Be to, ir patys gyventojai turi suprasti, kad privalo tausoti miesto turtą", – įsitikinęs D. Ratkelis.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas žiniasklaidai Kęstutis Kasciukevičius informavo, kad policija yra gavusi pranešimą tik apie trijų apšvietimo prožektorių vagystę.

„Spalio 24 dieną gautas pranešimas, kad Pilies gatvėje nakties metu nuo Kauno pilies muziejaus sienos buvo pavogti trys apšvietimo prožektoriai, kurie priklauso įmonei „Kauno gatvių apšvietimas“, – teigė policijos atstovas.

Anot K. Kasciukevičiaus, ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas, nes tikslinamos įvykio aplinkybės. Apie suniokotus šviestuvus policija informacijos dar neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

analitikas

analitikas portretas
tikiuosi, kad tei degradai degs pragare...

Labanakt

Labanakt portretas
bet niekas nesaugo, nebudi, tai dar sumazinkit policijos, matysit kaip bus puiku ypac kai kaune akas antra lempa uzgesins

kavianska

kavianska portretas
kultura !
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių