Valdžios perversmas Kaune: R.Mikaitis išverstas iš mero kėdės

Interpeliaciją svarstę miesto tarybos nariai buvo negailestingi merui Rimantui Mikaičiui – jis neteko mero kėdės.

Už R.Mikaičio atleidimą balsavo 22 tarybos nariai. Du politikai pasisakė prieš. Kad R.Mikaitis būtų atleistas, reikėjo ne mažiau kaip 21 tarybos nario balso.

Keturios frakcijos atsisakė dalyvauti balsavime. Darbo partijos, partijos „Jaunoji Lietuva“, Liberalų sąjūdžio ir „Vieningo Kauno“ frakcijos pareiškė nedalyvausiančios balsavime dėl R.Mikaičio atleidimo.

Konservatoriai siūlė tuo pačiu balsuoti ir dėl naujo mero išrinkimo. Politikai susiginčijo, ar teikiant pasiūlymus dėl R.Mikaičio atleidimo ir  iš karto balsuojant dėl naujo mero paskyrimo nepažeidžiamas tarybos veiklos reglamentas.

Kai kurie tarybos nariai paprašė Vyriausybės atstovės Kauno apskrityje Rasos Noreikienės išaiškinimo. Ji taip pat prisipažino sunkiai suprantanti pasiūlymus ir paragino vadovautis tarybos veiklos reglamentu. Ji užsiminė, kad tuo pačiu slaptu balsavimu atleidžiant R.Mikaitį ir išrenkant naują merą, būtų sukurtas beprecedentinis atvejis.

Svarstant klausimą tarybos salėje vyravo visiškas chaosas, nes kone po kiekvieno pasisakymo ar pasiūlymo politikai prašė pertraukų.

Svarstant klausimą dėl R.Mikaičio atleidimo siūlyta kartu atleisti ir mero pavaduotojus Kęstutį Kriščiūną, Povilą Mačiulį ir Stanislovą Buškevičių. Taip pat siūlta išrinkti naują merą ir mero pavaduotojus, tačiau nei viena kandidatūra į šias pozicijas nebuvo įvardyta.

Vėliau paskelbus dar vieną pertrauką, atsirado dar daugiau pasiūlymų. Klausimą dėl R.Mikaičio atleidimo pristatęs konservatorius Vygantas Gudėnas klausimų iš politikų nesulaukė.

R.Mikaitis dėkojo koalicijos partneriams už palaikymą. „Kas atsitiko, kad šiandien mano galvos reikalauja ne tik opozicijos atstovai, kuriems sunku susitaikyti su valdžios praradimu, bet ir keletas asmenų, kuriuos iki šiol vadinome bendražygiais?“ - klausė nepasitikėjimo sulaukęs meras.

Jis atsiprašė kauniečių už kai kurių politikų ir valdininkų veiksmus ir ragino nepasiduoti dumblo specialistų bei šešėlinių Laisvės alėjos kavinių kardinolų provokacijoms.

Į tarybos posėdį susirinkę Kauno politikai, turintys svarstyti interpeliaciją merui Rimantui Mikaičiui, daugiau kaip pusvalandį negalėjo pradėti posėdžio.

Prie sprendimo projekto dėl R.Mikaičio atleidimo prieš tarybos posėdį nebuvo pateiktas nei interpeliacijos tekstas, nei politikų parašai. Prieš svarstant darbotvarkę, socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas paprašė 5 minučių pertraukos.

Po jos konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas paprašė visų kantrybės ir dar vienos pertraukos.

Pasibaigus šiai pertraukai, Aušra Ručienė tvarkiečių frakcijos vardu paprašė dar vienos pertraukos.

„Kantrybės, kolegos, šviečiamas interpeliacijos tekstas su parašais. Tiksliau teksto nėra, tik parašai, bet reikėtų sulaukti“, - po pertraukų į tarybos narius kreipėsi R.Mikaitis.

Interpeliacijos tekste neįvardijami jokie motyvai, dėl ko reikia atleisti R.Mikaitį. Po interpeliacija surinktas 21 parašas.

Balsuojant dėl klausimo įtraukimo į darbotvarkę sutriko tik šį rudenį įdiegta nauja balsavimo sistema, bet klausimas buvo įtrauktas į darbotvarkę. Už tai balsavo 22 politikai, o 12 pasisakė prieš.


Šiame straipsnyje: MikaitisKupčinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
nu tai va. matosi. aptys metosi. nori ikast, bet neiseina. lauk tokius. trukdo darbui pastoviai, o paskui sako, ziurekite jie nieko nedirba. nieko nesimato. tai kaip dirbti????? uztai intrigos jusu, gerb. konservatoriai ir tvarkieciai , labai gerai matosi. o Tyntai, tai gal jis tegul soka ir dainuoja. linksmiau ir geriau atrodo. o dabar atrodo apsi......

Kauniete

Kauniete portretas
Nu palikit ta mera, turekit smegenu, nuslopinkit savo savanaudiskas ambicijas ir MALDAUJU - nebeskandinkit Kauno atgal i ta bruda.

povilas

povilas portretas
Tikroji Kupcinsko misija- kenkti Kaunui, gaila.
VISI KOMENTARAI 145

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių