Valdžios dovana Šančių vaikams – ilga kelionė iki mokyklos

Apie dešimt kilometrų pailgėjęs kelias į mokyklą. Ir taip kasdien dvejus metus, o gal ir ilgiau – tol, kol bus atidarytas rekonstruotas Panemunės tiltas. Savivaldybė, žadėjusi pastatyti pontoninį pėsčiųjų  tiltą per Nemuną, persigalvojo.

Netrukus prasidėsianti Kauno Panemunės tilto rekonstrukcija sukels didelių nepatogumų kauniečiams. Dar pernai žadėjusi, kad gan lengvai bus išspręstas pėsčiųjų susisiekimo su Panemune klausimas, miesto savivaldybė, pasikeitus valdžiai, atsisakė sumanymo šalia rekonstruojamo tilto įrenti laikiną pontoninį tiltą. Tai viešai pripažino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Buvęs savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas ne kartą pabrėžė, kad laikinas tiltas būtų statomas dėl Panemunės tiltu vaikščiojančių žmonių patogumo. Šiuo tiltu keliauja nemažai vaikų, lankančių Panemunėje esančias septynias mokyklas bei penkias ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

„Deja. Svarstyta tokia galimybė, bet pontoninio tilto įrengimas ir eksploatacija atsieitų iki milijono litų. Teks pakentėti, kaip Vilijampolės ar kitų tiltų rekonstrukcijos atvejais. Šiam tikslui numatomas aplinkinis viešasis transportas“, – savo atsakyme vienai Šančių gyventojai teigė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Moteris piktinosi, kad bent dvejus metus turės įveikti beveik dešimties kilometrų lankstą. Ji ironizavo, kad jai ir jos vaikams teks skolintis statybininkų liemenes ir pėsčiomis traukti per remontuojamą tiltą.

Panemunės tilto rekonstrukciją ketinama pradėti pirmoje gegužės pusėje. Pasak A.Kupčinsko, darbų pradžiai bus skirta 600 tūkst. litų – šią sumą pavyko sutaupyti atliekant Rokų viaduko remontą.

Naujasis Panemunės tiltas bus išplatintas iki keturių eismo juostų. Ant rekonstruotų atramų bus įrengta nauja perdanga. Planuojama, kad tilto rekonstrukcija bus pabaigta 2014 metų vasarą.


Šiame straipsnyje: Panemunės tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
suskiai ka bepridursi kalbedamas apie tuos kauno valdininkelius,truxta zodziu ir neber jokiu prosvaisciu,kd eilinis zmogus prades kada nors rupet laisvos lietuveles valdininkeliams. Ne veltui sakoma,savas ponas pats baisiausias.

chmm

chmm portretas
Nesupratau bajerio, kaip suprast "sutaupė 600 tūkstančių" Kažkoks naujas terminas valdininkų tarpe, anksčiau rašydavo kad pavogė

gyvenimo ratas

gyvenimo ratas portretas
nerekonstruoja tilto - blogai, rekonstruoja - blogai,nes nestato pontoninio. pastatytu garantuoju, kad irgi butu blogai, kas nors neitiktu. ypac tokiems kaip pirmas komentaras, kurie net antrastes turbut neperskaite iki galo kai sedo savo komentara rasyt.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių