Valdžia neskuba dalyti vaiko pinigų

Naujoji valdžia garsiai žadėjo, kad pasirūpins vaikus auginančiomis šeimomis, tačiau kauniečiai atskleidžia realybę. Nors įstatymas jau galioja, skirti priklausančių išmokų šeimoms niekas neskuba.

Pagalba šeimoms

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informuoja, kad nuo šių metų šeimos, auginančios vaikus, sulauks daugiau išmokų. Vadinamieji vaiko pinigai bus mokami ne tik daugiau kaip tris vaikus auginantiems tėvams, bet ir vieną ar dvi atžalas turinčioms šeimoms.

Iki šiol daugiavaikės šeimos išmokas gaudavo, jei bendros pajamos neviršydavo 153 eurų vienam šeimos nariui. Nuo šių metų pasikeitė išmokų tvarka ir jos mokamos šeimoms, nevertinant gaunamų pajamų, todėl daugiau tėvų gali gauti papildomų pinigų vaikams išlaikyti. Taip pat pradedamos mokėti dvi naujos išmokos – besimokantiems ar studijuojantiems jaunuoliams iki 26-erių valstybė mokės po kiek daugiau nei 150 eurų per mėnesį.

Papildomą išmoką dvejus metus gaus tėvai, susilaukę dvynukų, trynukų ar daugiau vaikų vienu metu. Kai vienu metu gimsta du vaikai, skiriama keturių bazinių socialinių išmokų dydžio išmoka per mėnesį. 2017 m. bazinės socialinės išmokos dydis yra 38 eurai, tad išmoka gimus dvynukams būtų 152 eurai per mėnesį. Dar viena naujovė – motinystės išmokoms nebus taikomos ribos.

Tėvai nustebinti

Nors įstatymas jau galioja, šių pinigų tėvai dar negavo. Į "Kauno dieną" kreipėsi kelios daugiavaikės šeimos, tikindamos, kad apie priklausančias išmokas dalis savivaldybės specialistų nėra girdėję arba ragina neskubėti domėtis, nes reikiamų dokumentų formų dar nėra.

"Abu su vyru esame dirbantys, šiuo metu auginame tris mažamečius vaikus – 2,5 m. dukrelę ir prieš pusmetį gimusius sūnelius dvynukus. Kadangi vienu metu gimus dviem vaikučiams suteikiama galimybė abiem tėvams eiti vaiko priežiūros atostogų, tai šia galimybe abu ir naudojamės, mat su trimis mažamečiais namuose tikrai yra ką veikti", – istoriją pradėjo jauna kauniečių šeima.

Ji tikino, kad į Seimo rinkimų balsavimą ėjo kupini vilčių, kad valdžia tesės savo pažadus ir rūpinsis jaunomis šeimomis, tačiau dabar ima abejoti, ar tokie pažadai taps realybe.

Regis, pažadai gali ir likti pažadais. Net ir tai, kas jau priimta kaip įstatymas, dabar bandoma užginčyti ir išsisukinėti.

"Regis, pažadai gali ir likti pažadais. Net ir tai, kas jau priimta kaip įstatymas, dabar bandoma užginčyti ir išsisukinėti. Vadovaujantis jau įsigaliojusiu įstatymu dėl vaiko išmokų, paskambinome į savo miesto seniūniją tikėdamiesi suderinti vizito laiką prašymui dėl socialinės paramos užpildyti. Tačiau didžiai savo nuostabai išgirdome, jog apie tokias išmokas darbuotojai nieko nežino", – laiške dėstė kauniečiai.

Išmokų negaus?

Nors šeima gyvena Kauno mieste, specialistai nukreipė juos į Kauno rajono savivaldybę. Paskambinus keliais Socialinės paramos skyriaus darbuotojų telefonais, jokios naudingos informacijos nebuvo suteikta, tačiau specialistai vėl nukreipė į Kauno miesto savivaldybę. Dar paskambinus keliais numeriais, pagaliau šeimos atstovai pataikė pas specialistą, kuris žinojo apie kokias dvynukų išmokas kauniečiai kalba, tačiau atsakymas paliko daug abejonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja  portretas
baisu darosi skelbesi patys nezino ,ka priema istatymus o paskui nieks nieko nezino raso straipsnius spaudoj ,o kai paklausi atsakingu darbuotoju ,kaip is tikruju yra jie atsako mums neidomu ,ka raso spauda mes istatymais vadovaujames .gal jau uztenka tu pazadu nes jau visi sotus.

bl kaip nekenciu tokiu nuokrusu

bl kaip nekenciu tokiu nuokrusu portretas
nu pzd kokie tie daugiavaikiai greiti, cia bl nesikrusti kaip trusiams..juk jei mokes tai gauite tik 2017m.vasario men. o cia tik kelios dienos prabego o jau skalambina visais varpais..leiskit susipazinti su naujais istatymais...

Anonimas

Anonimas portretas
greičiau išvogs
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių