Valdininkas: nėra prasmės valyti gatvių, kai sninga!

Kauno gatvės nuo ankstaus pirmadienio ryto buvo nuklotos sniego koše, tačiau kelininkai beveik iki pietų nebuvo pradėję valymo darbų.

„3 val. nakties tarėmės su „Kauno švara“ dėl gatvių barstymo, todėl po valandos šlapios druskos mišiniu buvo pradėtos barstyti pagrindinės miesto gatvės, tiltai ir viadukai. Valyti gatvių jiems neleidome, nes nebuvo poreikio“, – pareiškė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jo teigimu, pagal galiojančią sutartį su bendrove „Kauno švara“, ji gatvių valymo darbus turi pradėti tik tada, kai nustoja snigti.

„Nėra prasmės pradėti valyti, kai snyguriuoja, nes neaišku, kada baigsis snigti“, – argumentavo A. Pakalniškis.

Tačiau valdininkas ramino, kad nuo 11 val. į miesto gatves sniego valytuvai vis dėlto išvažiuos. Planuojama valyti tas miesto gatves, kuriomis važiuoja viešasis transportas. Valymo technika turėtų aplankyti 250 gatvių.

„Iki 17 val., t.y. vakarinio piko, gatvės bus tvarkingesnės nei šiuo metu“, – žadėjo A. Pakalniškis.

Už miesto gatvių priežiūrą atsakinga savivaldybės bendrovė „Kauno švara“ kovai su sniegu šiemet paruošė 10 sniego valytuvų, devynis traktorius, septynis barstytuvus.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas žiniasklaidai Kęstutis Kasciukevičius informavo, kad, nepaisant nepalankių eismo sąlygų, avarijų pirmadienio rytą mieste nepadaugėjo.

„Įprasta kasdienė situacija. Policija gavo tik kelis pranešimus apie eismo įvykius, nukentėjusiųjų nėra“, – sakė K. Kasciukevičius.

Kauno meteorologijos stoties viršininkas Vitas Laurynaitis teigė, jog praėjusią naktį Kaune iškrito apie 3 cm sniego. Iki vidurdienio mieste tebesnyguriavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NEYTLESIU

NEYTLESIU portretas
ir nemokesiu mokesciu kai sninga, lyja arba pucia stiprenis nei 4 m/s vejas., jokius mokesciu... nei PVM... nei GPM...

visiski idijotai

visiski idijotai portretas
tie musu valdininkeliai,visur valomas sniegas neziurint i tai ar sninga tuo metu ar ne,o va pas mus laukiama kol nustos snigt,visiskas idijotizmas nekitaip,nors vienoje srityje jus sugebat gerai atlikt savo pareigas ar ne? nejau neturime nei vieno protingo ir atsakingai ziurincio i savo pareigas zmogaus savivaldybeje?

Joo

Joo portretas
pagal valdininkų logiką, tai sniegas sniegą suėda ir nėra ko jo valyti čia, tegul slidinėja visokie urodai.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių