Vaizdo klipe – žvilgsnis į Garliavą iš aukštai

  • Teksto dydis:

Interneto platybėse ėmė klaidžioti apie Garliavą sukurtas vaizdo klipas. Klipe – žvilgsnis į Garliavą iš aukštai į šalia miestelio susikertančias magistrales, visuomeninės paskirties pastatus ir žmones, naujai kuriamus parkus, remontuojamas gatves, klojamus šaligatvius, į vaikus ir jaunimą: žaidžiantį, šokantį, dainuojantį, sportuojantį.

„Garliava keičiasi, gražėja. Labai džiaugiamės, kad mes pakliuvom į integruotų teritorijų sąrašą. Šalia kitų savivaldybių didžiųjų centrų tame sąraše – mes“, – klipe pasakoja Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė. Integruotų teritorijų sąrašo projektai didžiąja dalimi finansuojami Europos Sąjungos.

Pagal tokius projektus, Garliavoje asfaltuojamos gatvės, atnaujinami stadionai, kuriami du parkai – Kaimynystės ir Šimtmečio. „Norėjosi sukurti ir palikti žmonėms kažką tokio, kas atspindėtų mūsų laikmetį, tausotų visą kultūros paveldą, kuris yra tame kontekste“, – Apie kuriamą Garliavos Kaimynystės sako architektė Violeta Beigienė.

 

 

Šiuo metu Garliavoje vyksta ir dviejų mokyklų stadionų rekonstrukcijos darbai: tvarkomas Jonučių gimnazijos ir progimnazijos stadionas, o A.Mitkaus pagrindinės mokyklos stadionas laukia rekonstrukcijos, po kurios jis atitiks europinius standartus.

Pasak seniūnės, Garliavoje asfaltuojamos ir aštuonios gatvės, kurios iki šiol buvo žvyrkeliai. Šiuos darbus pabaigus, miestelyje liks tik 5 km žvyrkelio.

Vaizdo klipas sukurtas Kauno rajono savivaldybės užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas ta Beigienė

Kas ta Beigienė portretas
Architektė?

J

J portretas
Vakarinė g. yra atkarpa, kuri pažymėta kaip išasfaltuota, tačiau po šiai dienai to nėr.

Jane

Jane portretas
Varganai atrodo Jonučiuose akmeninio suolelio aplinka, nejaugi nebuvo galima, tiesiant naujai šaligatvį, plytelėmis iškloti ir apie šį suolelį.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių