Vaikų žaidimų ar pavojaus kambariai?

Draugės gimtadienis vaikų žaidimų kambaryje baigėsi septynmetės ašaromis – mergaitei lūžo koja, tačiau laisvalaikio įstaiga kratosi bet kokios atsakomybės. Paaiškėjo, kad tokių verslininkų niekas nekontroliuoja, nors paslaugos ir nepigios.

Ištino kitą rytą

"Vaikų žaidimų kambarių veikla nėra niekaip reglamentuojama, jokia institucija jų nekontroliuoja, todėl tuo užsiimantys žmonės nejaučia jokios atsakomybės, jeigu kas nors nutinka", – įsitikinęs kaunietis Rimvydas (tikrasis jo vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Jo dukrai apsilankymas žaidimų kambaryje "Basa blusa" baigėsi rimtais nemalonumais. Draugės gimtadienį šventusiai septynmetei nusileidus nuo čiuožyklos, lūžo trys pėdos kaulai, tad mergaitės laukė ilgas gydymas ir reabilitacija.

Tėtis Rimvydas pasakojo, kad sausio 13-osios vakare atvežę dukrelę į žaidimų kambarį Jonavos gatvėje "Basa blusa" švęsti draugės gimtadienio, abu su žmona dar pasmalsavo, kaip ten viskas įrengta, kiek kainuoja vaiko gimtadienis, nes ir jų mergaitė po poros savaičių ruošėsi švęsti savo gimimo dieną. Palikę dukrą švęsti ir pramogauti su draugais bei sukaktuvininkės tėvais, kauniečiai tik sugrįžę jos pasiimti sužinojo, kad nusileidimas nuo čiuožyklos jų mergaitei buvo nesėkmingas.

"Iš pradžių net nemanėme, kad čia kas nors rimto – dukra skundėsi, kad skauda koją. Manėme, gal pasitempė, gal nikstelėjo. Žaidimų kambaryje buvę tėveliai mums pasakojo, kad nusileidusi nuo maždaug 3 m stačios čiuožyklos mergaitė ėmė skųstis skausmais. Kitą rytą pamatėme, kad dukros koja ištinusi, mergaitė verkia, kad negali atsistoti. Supratome, kad be gydytojų neapsieisime", – pasakojo tėtis. Anot jo, medikų išvados nepradžiugino – mergaitei buvo lūžę trys pėdos kaulai.

"Tikriausiai nereikia aiškinti, kaip su kojos įtvaru jaučiasi pirmokė, kuri negali judėti taip, kaip įpratusi, ir kaip visi jos bendraamžiai. Ji negalėjo eiti į mokyklą, negalėjo lankyti pamokų muzikos mokykloje, turėjo nutraukti plaukimo treniruotes baseine, kur taip sunkiai buvome gavę vietą. Ir savo gimtadienio dukra nebegalėjo švęsti taip, kaip planavo, nes su kojos įtvaru praleido šešias savaites", – apgailestavo Rimvydas.

Taisyklių nematė

Įsibėgėjus gydymui, tėtis paskambino į vaikų žaidimų kambarį "Basa blusa" pasikalbėti apie tai, kuo baigėsi pramogos jų dukrai. Anot Rimvydo, įstaigos vadovas Vidmantas Balaišis į kalbas nesileido. "Jis sakė, kad mūsų dukra kojos kaulus tikriausiai susilaužė kur nors kitur, o ne žaidimų kambaryje. Mums buvo paaiškinta, kad už vaiko saugumą, kol jis pramogauja žaidimų kambaryje, yra atsakingi vaiko tėvai", – stebėjosi susižalojusios mergaitės tėtis.

Jis tikino, kad atvedęs dukrą į žaidimų kambarį "Basa blusa" jokių taisyklių nematė. "Gal jos kur nors ir kabo ant sienos, bet niekas mūsų su jomis nesupažindino, ant jokių taisyklių mes nepasirašėme. Gimtadienį organizavę tėvai tikino, kad ir jie nepasirašė, jog susipažino su šioje vietoje galiojančiomis taisyklėmis. Pinigus iš jų paėmė, bet nei čekio neišdavė, nei kokias nors taisykles jie matė. Kaip gali būti, kad šeimininkai ima pinigus, daro verslą, bet už nieką nėra atsakingi?" – stebėjosi Rimvydas.

Pasikonsultavę su teisininkais, tėvai raštu surašė pretenziją pramogas vaikams siūlančiai bendrovei "Basa blusa". "Mes manome, kad vaikų žaidimų kambarys yra didesnės rizikos zona, ir ne vien tėvai turi būti atsakingi už čia laiką leidžiančių vaikų saugumą. Spėjame, kad dukros traumos priežastimi galėjo tapti galbūt per kietas pagrindas čiuožyklos apačioje, o nusileidimas į negilų kamuoliukų baseiną didesnės rizikos nepašalina", – svarstė Rimvydas.

Atsakingi tik tėvai

Tėvai netrukus gavo žaidimų kambario "Basa blusa" vadovo V.Balaišio pasirašytą atsakymą į pretenziją. Rašte pabrėžiama, kad į bendrovės direktorių tėvai telefonu kreipėsi tik praėjus beveik mėnesiui po įvykio, o nurodytu metu, sausio 13 d., vykusio renginio metu esą jokių nelaimingų atsitikimų neužfiksuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdas kažkoks

Absurdas kažkoks portretas
Absurdas kažkoks. Net negali vaiko palikti niekur. Kam tada jie išvis pinigus ima? Kur visos tarnybos kurios turėtų prižiūrėti tokius kambarius??? Uždaryti tokias kontoras geriausiai jei net atsiprašyti nesugeba prisidirbę.

buvome ir mes

buvome ir mes portretas
Buvome ir mes sitame kambaryje ir galiu patvirtinti, kad ta ciuozykla per stati. nera ten jokiu tukstanciu kamuoliuku nusileidus kaip, kad teigia basa blusa savo komentaruose. tie kamuoliukai buvo isspardyti nusileidus tai kad ir jie yra bet pacios ciuzyklos apacioje ju nebuna kai nusileidzia pirmas vaikas todel nereikia cia meluoti visiem, kad viskas pas jus gerai. dar blogiau, kad ten buna pilna vaiku be jokios kontroles ir prieziuros is darbuotoju puses ir tik ir lauk kada atsitiks kokia nelaime. Aciu dievui mums nieko nenutiko blogo bet pilnai tevus suprantu ir uzjauciu del nelaimes.

basa blusa su piaru nesekas

basa blusa su piaru nesekas portretas
Žiūriu šitai firmelei nelabai su marketingu. absoliučiai nesvarbu kas kaltas šitoje istorijoje bet per komentarus pulti žmogų ir neduodant net atsakyti atgal yra labai žema, o kai tai daro firma tai net juokinga. gal vertėtų tą laiką, kurį čia skiriate komentarams rašinėti, atidžiau vaikams prižiūrėti, kad nebūtų traumų ateityje ir nereiktų prieš visą Lietuvą čia teisintis kaip kokiam pirmokui.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių