Vaikų namų globotinių laiškai ir dainos vertė braukti ašaras

Pirmadienį Kauno valstybinė filharmonija skambėjo nuo vaikų juoko, jų dainų ir žiūrovų garsių plojimų. „Mano laiškas Tau“ – taip pavadintas renginys, skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti.

Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“ iniciatyva didžiųjų šalies miestų globos namų auklėtiniai susibūrė kartu, kad sukurtų šventę ne tik sau, bet ir kitiems.

„Šiuo renginiu siekiame pakeisti visuomenės požiūrį į vaikų globos namų auklėtinius, parodyti, kad globos namuose auga labai talentingi, protingi, lygiai tokie patys vaikai, kaip ir normaliose šeimose“, – pasakojo renginio iniciatorė, Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“ direktorė Dalia Pajedienė.

Šventės sumanytoja viliasi, kad renginys išpopuliarės, taps tradiciniu ir išplis po visą Lietuvą.

„Prieš šį šventinį koncertą vaikai rašė laiškus, į kuriuos sudėjo visus savo išgyvenimus, troškimus, svajones. O iš visų vaikų minčių ir svajonių sudėjome vieną bendrą laišką. Mes norime visiems pasakyti, kad labai didžiuojamės šiais vaikais, juk jie nekalti, kad jiems teko tokia dalia augti vaikų globos namuose“, – sakė D.Pajedienė.

Dažnas vaikas, gyvenantis globos namuose, nedrįsta savo draugams, klasiokams prisipažinti, kad neturi šeimos, bijo būti atstumtas ar kad su juo bus elgiamasi kitaip. Laiškai vaikams leido išsakyti viską, ką jie slepia giliai širdyje.

Renginio metu gražiausias dainas, šokius, madų šou dovanojo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Telšių vaikų globos namų kolektyvai. Prie vaikų prisijungė žinomi šalies atlikėjai: Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro bei Kauno muzikinio teatro solistas Vytautas Juozapaitis, Kauno muzikinio teatro solistas Liudas Mikalauskas, Lietuvos talentų" nugalėtojas Marius Petrauskas, dainininkai Mino, Agnietė ir Katažina.

Kai „Atžalyno“ auklėtiniai kartu su V.Juozapaičiu atliko dainą, skirtą mamai, salėje turbūt neliko nė vieno abejingo. Skambant dainos žodžiams „Mama, aplankyk, ateik. Nesiskųsiu, linksmas būsiu, tik ateik“, ne vienam, sėdinčiam salėje, nuo skruostų teko braukti ašaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių