Vaiko teisių specialistai dirbs ir savaitgaliais?

  • Teksto dydis:

Kauno policijos vadovo Dariaus Žukausko iniciatyva miesto ir rajono savivaldybės svarstys, kaip sudaryti Vaiko teisių apsaugos skyrių darbuotojų budėjimo grafiką, kad jie dirbtų ir ir vakarais, ir savaitgaliais.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) šią savaitę surengtas specialus pasitarimas. "Kauno diena" neseniai rašė, kaip vaikus norėję apklausti policininkai ilgokai nesulaukė atvykstančių Vaiko teisės apsaugos specialistų, o vaikus teko globoti pareigūnėms.

"Mūsų institucijas apipynė neigiamos tendencijos, tam tikri nesusipratimai. Tačiau, kad ir kaip būtų, tikslas visų išlieka tas pats – dirbti kartu. Matome, kad reikia tam tikrų sprendimų. Darbuojamės seniai, natūralu, kad susiduriame su problemomis, ypač kai po darbo valandų reikia priimti sprendimus", – pastebėjo Kauno apskrities VPK viršininkas D.Žukauskas.

"Šiandien tikriausiai vienas pagrindinių klausimų – budėjimo grafikai darbo dienomis nuo 17 iki 8 val. ryto ir savaitgaliais, o juk tokiais atvejais sprendimus reikia priimti kuo skubiau", – pritarė Kauno apylinkės prokuratūros vyriausioji prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Susitikime dalyvavusi Kauno miesto mero patarėja Irena Segalovičienė patikino, kad dar šią savaitę planuojama priimti sprendimą dėl budėjimo grafikų Kauno mieste.

Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Janina Dabašinskienė teigė, kad kol kas rajone budėjimo grafikai po darbo valandų ir savaitgaliais nesudaryti.

"Visų pirma reikia užtikrinti darbo ne darbo metu teisėtumą, kad informaciją būtų galima panaudoti ikiteisminiame tyrime. Žinau, kad ministerija sprendžia šį klausimą, todėl laukiame žinių. Įstatymai išties mus apriboja, o ir priklausome savivaldybei, ne ministerijai", – akcentavo ji.

Vedėja užsiminė, kad Kauno rajono teritorija yra nemaža, todėl budintiems specialistams gali kilti keblumų pasiekti įvykio vietą.

D.Žukauskas patikino, kad po darbo valandų ar savaitgaliais vaiko teisių apsaugos darbuotojams susidūrus su atvažiavimo į įvykio vietą problema, pareigūnai padės atvykti, jei reikės atsiveš ir parveš, kad techninės kliūtys netrukdytų sklandžiam visų darbui.


Specialūs mokymai

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus iniciatyva bus organizuojami mokymai, kurių metu psichologams suteikiamos specialios žinios, kaip reikia apklausinėti vaikus. Kviečiami psichologai iš Vaiko teisių apsaugos skyrių, Kauno miesto ir rajono savivaldybių. Pakviesti lektoriai, turintys daugiametę patirtį apklausiant vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ddr

Ddr portretas
At jau baudziavos laikai sugrizo, kad kalbama apie vaiko teisiu darba visa para ir savaitgaliais, bet niekas nekalba apie apmokejima uz darba non stop.

Vytasb

Vytasb portretas
Vaikų saugumas turi būti užtikrintas visą parą,o kaip tai padaryti,tai jau atitinkamų tarnybų reikalas.Jeigu patys nesugalvoja,tegul pasidomi kaip tai daroma pažangesnėse šalyse,ir gana ieškot pateisinimų savo nusikalstamam neveiklumui,ar dar mažai,kad kasmet Lietuvoje nužudoma 25 vaikai.

MG

MG portretas
Turėjau reikalu su Vaiko teisės apsaugos specialistėm, joms vaikai nei kiek nerupi, teisme atsėdi atstovaudamos bobiškas ambicijas, vaikas nei kiek nerupi, po teismo paklausus apie vaiko likimą atsako mums tai nerupi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių