Vaiko teisių apsaugos tarnybos – šokiruotos, antstolė teisinasi

Penktadienį Laimutės Stankūnaitės dukros perdavimas virto chaotiškomis grumtynėmis, kurių metu nukentėjo pati mergaitė.

Šiandien popiet Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) patalpose surengta spaudos konferencija, kurioje pareigūnai tikino nenaudoję fizinės jėgos prieš mažametę.

Tuo metu konferencijoje dalyvavusios dvi Kauno rajono ir viena Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybų specialistės sakė buvusios šokiruotos tokiu antstolės bandymu vaiką perduoti motinai. Jų teigimu, mergaitė buvo žalojama tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos sakė savo akyse nemačiusios Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo prievarta L.Stankūnaitei grąžinti vaiką. Jos taip pat tvirtino, kad vaiko perdavimui nebuvo pasiruošta, Vaiko teisių apsaugos tarnybos nebuvo iš anksto įspėtos.

„Mūsų tarnyba dalyvavo ne vaiko perdavime motinai, o vaiko susitikime su mama. Susitikimas vyko ne globėjos namuose, o mergaitės senelių. Kambaryje buvo mergaitė, mama ir psichologė. Seneliai, teta ir aš buvome koridoriuje. Kambario durys buvo praviros. Susitikimas vyko gražiai. Mama su mergaite žaidė, dėliojo dėlionę, kažką rašė. Tada atvyko antstolė. Ji man neprisistatė. Padavė tarnybos vedėjai adresuotą raštą apie vaiko paėmimą. Kaip visa tai vyks, nebuvau informuota. Vykdant vaiko paėmimą teismas nurodo užtikrinti mūsų tarnybos atstovų dalyvavimą. Antstolė įėjo į kambarį ir pranešė, kad vykdys teismo sprendimą“, – pasakojo Kauno rajono vaiko apsaugos tarnybos specialistė Andželika Vežbavičiūtė.

„Aš negaliu pasakyti, kaip viskas prasidėjo. Po antstolės žodžių visi ėmė eiti į kambarį, kuriame vyko vaiko ir mamos susitikimas. Kai aš įėjau į kambarį, vyko grumtynės. Situacija buvo nevaldoma, ir labai gaila, kad niekas jos nesprendė. Įvertinau, kad tai, kas vyksta, žaloja vaiką, todėl rėkiau ir reikalavau nedelsiant tai nutraukti. Tai nereiškia, kad reikalavau nutraukti vaiko perdavimą, tiesiog reikėjo baigti tai, kas dėjosi kambaryje. Mergaitei buvo šokas, jai skaudėjo šoną, ji negalėjo kalbėti. Aš iškviečiau greitąją pagalbą“, – per spaudos konferenciją savo pasakojimą tęsė specialistė.

A.Vežbavičiūtės teigimu, mergaitė verkė ir savo mamą L.Stankūnaitę pavadino melage.

Tačiau policija atremia bet kokius kaltinimus, kad tvarka nebuvo užtikrinta. „Tai, kas iš mūsų buvo reikalaujama, mes padarėme“, – sakė Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas Vitalijus Pacevičius.

Policijos atstovų teigimu, seneliai ir tėvo teta Audronė Skučienė esą nenorėdami atiduoti mergaitės, ją užgriuvo ir vos nesutraiškė.

„Apsaugos darbuotojai tik stengėsi apsaugoti mergaitę, o ją ir seneliai, ir L.Stankūnaitė tampė į visas puses. Buvo košė, visi voliojosi. Tokio siaubingo dalyko dar nesu matęs, kaip artimieji elgiasi su savo vaikais. Man, kaip tėvui, buvo šokas", – aiškino Tauris Stauskis, Kauno apskrities VPK Viešosios policijos Prevencijos skyriaus viršininkas.

Tuo metu teismo sprendimą bandžiusi įvykdyti Sonata Vaicekauskienė teigė policijai priekaištų neturinti.

„Teismo sprendimą turėjome vykdyti skubos tvarka. Nėra niekur nurodyta, kad prieš savaitę ar dar kažkiek reikia pranešti apie tokį sprendimą ir derinti. Deriname nuo pernai gruodžio ir iki dabar to nepavyksta padaryti“, – į žurnalistų replikas, kad vaiką buvo bandoma paimti kaip mašiną iš garažo, atsakė antstolė.

S.Vaicekauskienė taip pat tvirtina, kad smurtas prieš mergaitę nebuvo naudojamas, nors jos klyksmą susirinkusieji Klonio gatvėje girdėjo net lauke.

„Vaikas išsigando, nes artimieji pradėjo klykti. O vaiko nuomonė – nori, nenori – kartais skiriasi nuo vaiko interesų, – tikino S.Vaicekauskienė. – Po penktadienio įvykių kreipsiuosi į teismą ir prašysiu išaiškinimo, ar gali pareigūnai užtikrinti tvarką privačioje erdvėje. Bet kokiu atveju, V. ir L.Kedžiams bei A.Skučienei gresia administracinė atsakomybė už trukdymą perduoti mergaitę."

Kauno apskrities VPK surengtos spaudos konferencijos vaizdo įrašą galite pamatyti čia:


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

k

k portretas
banditu gauja!!!!!!! ypac vaiciekauskiene zertva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Oi

Oi portretas
kaip perlenkė antstolė lazdą...

Ir vel nesugebejo

Ir vel nesugebejo portretas
Nesugebejimas ivykdyti teismo sprendimo, netgi sutelkus pastangas, liudija apie fakta, kai vezima trauke lydeka, vezys ir gulbe. Negi visoje Lietuvoje nera protingo zmogaus, kuriam vadovaujant, vaikas butu atiduotas motinai be problemu. Keisti toki issidirbinejimai.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių