V. Matijošaičio patarėjas atstovauja vėjo energetikos plėtotojams

Buvęs premjero Sauliaus Skvernelio, o šiuo metu – Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėjas energetikai Tomas Garasimavičius domisi vėjo energetikos projektais, skelbia „Lietuvos ryto“ televizija.

Televizijos gautame laiške privačiai bendrovei T. Garasimavičius, kaip pats nurodo, kelių potencialių investuotojų pavedimu domisi, kas parduoda sklypus, parengtus vėjo energetikai plėtoti.

Laiške teigiama: „Rinkos dalyviai nurodė, kad tikslinga kreiptis į Jus. Keli potencialūs investuotojai domisi galimybėmis vystyti vėjo elektrinių parko projektą ir užklausė apie potencialius paruoštos infrastruktūros pardavėjus“.

Teigiama, kad domina „pilnai paruošti sklypai su suderinimais ir leidimais (detalieji/specialieji planai, nuosavybės/nuomos teisės, gyventojų sutikimai“ ir kitais reikalingais dokumentais, atliktomis procedūromis.

Nurodoma, kad domina sklypai, kuriuose galima įrengti 20 MW vėjo parką bei prašoma pateikti preliminarias kainas.

Pats mero patarėjas nedetalizavo, kieno interesams atstovauja, bet tikina už tai negavęs jokio atlygio ir pats sklypų nesupirkinėjantis.

„Manęs paprašė žmonės, sakė, kad aš sektorių vis vien gerai žinau energetikos, tai tiesiog aš žinau, kas tokius projektus galėjo sudėti pasiūlymui, išvystytus infrastruktūrinius – tų žmonių užklausiau“, – televizijai sakė T. Garasimavičius.

BNS jis tvirtino neatstovaujantis vėjo energetikos plėtotojams ar vėjo energetikos kompanijoms, neturintis „jokių konsultavimo sutarčių ar akcijų tokiose kompanijose“.

„Kelių vėjo energetikos projektų vystytojų iš privataus elektroninio pašto užklausiau apie jų turimus išvystytus vėjo energetikos projektus“, – teigia T. Garasimavičius.

Jis BNS taip pat nedetalizavo, kieno prašymu ir kodėl domėjosi vėjo jėgainėms paruošta infrastruktūra.

T. Garasimavičius V. Matijošaičio patarėju tapo birželį, po to, kai kovo pabaigoje iš savo patarėjų komandos jį atleido S. Skvernelis. Premjeras tuomet nurodė, kad T. Garasimavičius prarado jo pasitikėjimą, bet dėl ko – nepaaiškino. Patarėjas BNS tuomet taip pat sakė nežinantis atleidimo priežasčių.

Patarėjas viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nėra nurodęs ryšių su energetikos įmonėmis – tai kritikuoja už skaidrumą kovojantys nevyriausybininkai „Transparency international“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:]

:] portretas
Ar čia tas ridikėlis, kuris kiršinimu ir intrigomis bandė Energetikos ministrą išversti iš posto?

Julijona

Julijona portretas
Teisingai "Kaunietis" samprotauja. Matijosaicio sunus skuba supirkti Kauno zemes. Aleksotas tuoj pasivadins Matijosaityne, o visi Matijosaicio padlaiziai gaus sargybiniu vietas jo turtui saugoti. Tai dziaugsis gave aplaizyti jo apgrauztus kaulus nuo stalo (tik jie grauz pastalej ne ant stalo).

kaunas

kaunas  portretas
Paduoti i VTEK ir tarybos etijkos komisija, pavuiesinti ka jis veikia, sui kuo ,kokius interesus guina, o tda kut Kauno m. tarybos opozicija, ko ji rtyli ausis suglaudusi, gal rinkimams ruosiasi,.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių