V. Boreikienė: apylinkės pirmininkas pagrobė 200 biuletenių!

Ilgiausiai šalyje balsus skaičiavusi Kauno Dainavos rinkimų apygarda skundžiama Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Čia vienmandatėje apygardoje savo kandidatūrą iškėlusi socialdemokratė Violeta Boreikienė kreipėsi į VRK su skundu panaikinti balsavimo rezultatus.

Įtaria nusikaltimą

„Įvykiai Dainavos apygardos Buitininkų apylinkėje dėl grubių įstatymo pažeidimų parodė, kad yra būdų suklastoti rinkimų rezultatus. Neatmetu galimybės, kad tai taip pat buvo daroma ir kitose apylinkėse. Dėlioju balsavimo lentelę ir matau, kad kai kur nuo pirmos vietos atsilieku 44 ar 59 balsais, aišku yra ir 100 balsų, tad darau prielaidą, kad balsai buvo klastojami. Bitininkų apylinkės pirmininkas, manau, padarė nusikaltimą – jis pagrobė tuos 200 biuletenių, o tai, manau, įrodys prokuratūra. Jis neturėtų išvengti baudžiamosios atsakomybės, o rezultatai pagal įstatymą turi būti panaikinti“, – sakė V.Boreikienė.

Ketvirtoje vietoje likusi kandidatė teigė, kad apylinkės pirmininkas išdavė balsavimo biuletenius komisijos nariams jų net nesuskaičiavęs. Pasak V.Boreikienės, po balsavimo skaičiuojant neatitiko suskaičiuotų ir išduotų biuletenių skaičius – kažkur dingo 200 biuletenių.

Trečiadienio vakarą, kai balsai buvo perskaičiuojami, V.Boreikienė sulaukė skambučių iš skaičiavimo komisijos narių – pastarieji tvirtino, kad apylinkės pirmininkas iš savo diplomato ištraukė trūkstamus biuletenius.

Socialdemokratė teigė nesitikinti teisingumo – ji turinti mažai vilties, mat, jos nuomone, tiek teisėsaugos pareigūnai, tiek VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas yra įbauginti ir bijo susidorojimo.

Apylinkės pirmininkas atsistatydino

„Visus balsus suskaičiavome ir pilnai atsiskaitėme su VRK, patikrinome reitingavimą. Galutiniai rezultatai nepasikeitė – vienmandatininkai Kazimieras Kuzminskas ir Saulius Stoma taip ir liko lyderiais. Esu girdėjęs, kad V.Boreikienė parašė skundą VRK, tačiau jokio oficialaus dokumento dar nemačiau“, – sakė Dainavos apygardos pirmininkas Algimantas Jonas Trimonis.

Pasak pirmininko, skirtumas po perskaičiavimo išryškėjo tik daugiamandatinių sąrašų reitinguose – du Darbo partijos kandidatai susikeitė vietomis, o skirtumas tarp jų buvo apytiksliai iki 10 balsų.

Jis teigė, kad klaidų pridaręs Buitininkų apylinkės pirmininkas atsistatydino, o jo pareiškimas priimtas. Toliau jis dirbs kaip komisijos narys. A.J.Trimonis visus galimus pažeidimus buvo linkęs nurašyti apylinkės pirmininko patirties stokai.

„Visi šie kaltinimai apie ištrauktus iš diplomato balsavimo biuletenius, kažkokius kitokius rinkimų klastojimus – šmeižtas. Viskas buvo atlikta tvarkingai – tai gali paliudyti bet kuris su manimi dirbęs komisijos narys. Daugiau šia tema nenorėčiau nieko komentuoti“, – tvirtino Buitininkų apylinkės komisijos pirmininkas Darius Krikštaponis.

Šios apylinkės balsai į VRK sistemą suvesti vakar vakare – konservatorius K.Kuzminskas išsaugojo trapią 8 balsų persvarą prieš „Drąsos kelio“ narį S.Stomą.

„Tvarkos ir teisingumo“ kandidatė irgi pasiskundė

VRK pirmininkas Z.Vaigauskas teigė taip pat tik girdėjęs apie V.Boreikienės skundą, tačiau tikino jo dar nematęs. Jis pripažino, kad po perskaičiavimo Buitininkų apylinkėje buvo rastas balsų skirtumas, tačiau nežymus ir nekeičiantis galutinės vienmandatininkų rikiuotės. Pasak pirmininko, pasitaiko, kad po perskaičiavimo būna 1-2 balsų skirtumas.

V.Boreikienė nuo lyderio K.Kuzminsko atsiliko daugiau nei 600 balsų, o trečioje vietoje likęs Darbo partijos kandidatas Gediminas Grigas – beveik 200.

Nors ir tvirtinta, kad perskaičiavus biuletenius kandidatų rikiuotė minėtoje apylinkėje nepasikeitė, „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatė Sonata Rudžianskienė portalui 1kaunodiena teigė, kad jai nutiko panaši istorija, kaip socialdemokratei V.Boreikienei.

Į Seimą nusitaikiusios moters teigimu, pirminiais duomenimis Buitininkų apylinkėje ji buvo surinkusi 39 balsus, tačiau po perskaičiavimo jų padaugėjo net iki 106. S.Rudžianskienė tvirtino taip pat išsiuntusi skundą VRK dėl rinkimų rezultatų panaikinimo visoje Dainavos apygardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvęs ministras

Buvęs ministras portretas
Buvęs VRM ministras p. Raimundas Palaitis apie “mailiaus” bylos nagrinėjimą teisme savo straipsnyje “Istorija kartojasi - dėl FNTT vėl užvirė kova” skelbia: “Visi turėsime progos įsitikinti, … kaip bus kvailiais paversti policijos tyrėjai”. Reikia tik pritarti tokiems R. Palaičio teiginiams, bet reikėtų tą teiginį pataisyti: ne “bus kvailiais paversti”, bet jau yra kvailiais paversti (ir čia tik geriausiu atveju!). Taip pat reikėtų pataisyti, kad tie tyrėjai „mailiaus“ byloje yra ne iš policijos, bet iš FNTT tarnybos su generalinės prokuratūros priežiūra. FNTT tarnyba yra pavaldi VRM ir tiesiogiai ministrui, todėl, jei (buvęs) ministras sako, kad „mailiaus“ bylos tyrėjai bus paversti kvailiais, tai ministras žino ką sako, jis yra gerai informuotas asmuo. O, kadangi buvęs ministras R. Palaitis galimai daug žino apie „mailiaus“ bylą (bent jau taip atrodo, kad žino?), todėl reikia jį kviesti liudininku byloje, gal jam pasiseks išgelbėti FNTT tyrėjų ir prokuroro kailį ir gal jie nebus paversti kvailiais? Ar, gi, jam negaila savo buvusių pavaldinių ir prokuroro?

Stebėtoja

Stebėtoja portretas
Skundą VRK dėl Dainavis rinkimų apygardos Nr.16 balsavimo rezultatų klastojimo padavė ir partijos Tvarka ir teisingumas atstovas apygardods rinkimų komisijoje. Komisijos pirmininkas puikiai tą žino. Jo atstovaujamos kandidatės buvo nuslėpta beveik du trečdaliai balsų

hmm

hmm portretas
taigi kiekvienas balsaves atzymimas i sarsas,su savu parasu,nepeprasciau suskaiciuot balsavusius,ir balsavimu biultenius?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių