Užsienio studentai Kaune jaučiasi kaip šaldytuve

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kaune spaudžiant šaltukui itin vėsus oras stingdo prie tokios žiemos nepratusius studentus. Jaunuoliai, studijuoti atvykę iš šalių, kur šiuo metu šviečia kaitri saulė, su lietuviškos žiemos iššūkiais kovoja savaip.

Kaune spaudžiant šaltukui itin vėsus oras stingdo prie tokios žiemos nepratusius studentus. Jaunuoliai, studijuoti atvykę iš šalių, kur šiuo metu šviečia kaitri saulė, su lietuviškos žiemos iššūkiais kovoja savaip.

Orwa Majzoubas
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentas iš Brazilijos

Oras kasdien tampa vis šaltesnis. Mano tėvynėje dabar išties daug šilčiau. Rengiuosi šiltai kasdien. Aviu ilgus ir šiltus žieminius batus. Be abejo, niekada nepamirštu ir šiltos kepurės, pirštinių, šaliko. Man nesuprantama, kaip kauniečiai į gatvę, esant tokiam šaltam orui, gali išeiti be kepurės, šaliko ar pirštinių. Juk taip šalta! Kadangi studijuoju mediciną, galiu patarti gerti daug šiltų skysčių, pavyzdžiui, žolelių ar imbiero arbatos, vaikščioti šiltai apsirengus. Nederėtų ilgai užsibūti lauke. Jei reikia kur nors toliau nuvykti, geriau sėsti į autobusą ar troleibusą, nei eiti pėsčiomis visą kelią ir sušalti. Dietos dabar taip pat nėra pats geriausias pasirinkimas. Organizmas turi kovoti su šalčiu, atsilaikyti prieš jį, todėl turi būti stiprus.

Georgias Emmanouilidis
Vytauto Didžiojo universiteto studentas iš Graikijos

Čia atvykau prieš dvejus metus. Tuo metu dar nebuvau pasiruošęs tokiam šalčiui, sniegui. Man atrodo, kad praėjusi žiema nebuvo tokia šalta kaip ši. Ar aš klystu? Kiekviena žiema atrodo vis šaltesnė, tačiau su šiltais drabužiais ištverti pavyksta. Nuo šalčio apsisaugau dėvėdamas šiltus drabužius, avėdamas šiltą žieminę avalynę, gerdamas šildančius gėrimus. Žinote, Graikijoje gėriau tik šaltą arbatą, o čia viskas kitaip. Niekada negalvodavau, kad namuose galima dėvėti šiltus drabužius. O bendrabutyje be jų neišsiverčiu. Šią žiemą stengiuosi dažniau likti bendrabutyje, o kai reikia kur nors išeiti, einu labai greitai.

Mohamedas Zakaria Belmehdi
Vytauto Didžiojo universiteto studentas iš Maroko

Kaune esu jau nuo rugsėjo. Tiesą sakant, aš gyvenu toje Maroko dalyje, kur žiemą būna ir sniego, tačiau tikrai ne taip šalta, kaip čia, Lietuvoje, o ir paties sniego niekada nebūna taip daug. Be abejo, kaip ir visi, rengiuosi šiltai, geriu šiltus gėrimus, valgau šiltą maistą ir stengiuosi neužsibūti lauke. Beveik 20 laipsnių šalčio yra daug, todėl speigas žnaibo visą kūną. Prieš kurį laiką buvau ir peršalęs, bet todėl, kad prieš išeidamas į lauką palindau po dušu. Dabar susirgti galima greitai, o sveikstama lėtai. Tąkart skubėjau, todėl ir peršalau, bet jau viskas gerai. Stengiuosi nesusirgti, stiprinti imunitetą.

Manuelis Tornago
Vytauto Didžiojo universiteto studentas iš Italijos

Iki gruodžio oras atrodė puikus. Tikrai nebuvo taip šalta. Gyventi galima, nors mano gimtajame mieste šiuo metu ir labai šilta. Gyvenu bute, o ne bendrabutyje, todėl dėl šildymo nesijaudinu. Mano namuose tikrai labai šilta. Kai reikia išeiti į lauką, nors dažniausiai toli eiti netenka, nes gyvenu miesto centre, o universitetas yra netoliese, stengiuosi tiesiog šilčiau apsirengti, avėti šiltus batus. Prieš išeidamas į lauką, visada stengiuosi išgerti puodelį karštos arbatos. Tiesa, valandą ar pusantros prieš kur nors išeidamas palendu po šiltu dušu. Tai padeda išlaikyti šilumą bent kelias minutes. Nesupraskite neteisingai – Kaunas man patinka. Patinka ir oras. Štai kokia graži diena ir saulė šviečia, tik tas šaltukas ramybės neduoda.

Michealis Tosinis Akinyemi
Aleksandro Stulginskio universiteto studentas iš Nigerijos

Pirmą kartą į Lietuvą atvykau 2012-aisiais. Nors tikėjausi kažko panašaus, bet jaučiausi tarsi patekęs į šaldytuvą. Buvau kaip žuvis, išmesta į krantą. Tuomet tikrai nebuvau pasiruošęs tokiam šaltam orui, sniegui. Neretai ir susirgdavau, peršaldavau. Tiesa, dabar jau esu labiau pasiruošęs šaltoms lietuviškoms žiemoms, nors šiomis dienomis tenka vaikščioti su keliais džinsais, keturiais megztiniais. Stengiuosi rengtis kuo šilčiau. Be abejo, tokiu oru visada gerai gerti karštus gėrimus. Dažniausiai stengiuosi neiti į lauką, daugiau laiko praleidžiu patalpose.

Folukemi Goodness Olushola
Aleksandro Stulginskio universiteto studentė iš Nigerijos

Atvykau čia iš Afrikos, kur nėra šalčio ir žiemos. Per dvejus metus gyvendama čia supratau: nieko panašaus prieš atvykdama nesitikėjau. Mano galvoje kirbėjo viena mintis – kaip aš ištversiu! Kasdien vilkiu keletą megztinių, džinsų, marškinėlių. Stengiuosi rengtis kuo šilčiau, nors šaltis kausto ir nepaiso mano aprangos. Be abejo, stengiuosi gerti kuo daugiau arbatos. Tai pirma šalis, kurioje pajutau tokį stingdantį ir veriantį šaltį. Neįsivaizduoju, kaip jūs ištveriate. Gatvėse žmonės vaikšto ir be kepurių, pirštinių, atrodo, kad yra tikrai plonai apsirengę, bet jiems visiškai nešalta, o mane oras tiesiog stingdo! Visur balta, šviesu, gražu, bet šalta. Tiesa, šiandien kalbėjausi su šeima, kuri gyvena Nigerijoje. Jie skundėsi, kad šiuo metu namuose yra pernelyg karšta. Kaip aš pavydžiu namiškiams tos šilumos ir tokio oro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ray ban aviator logo sunglasses

ray ban aviator logo sunglasses portretas
My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on numerous websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated! ray ban aviator logo sunglasses http://www.synergetics-india.com/online.asp?url=ray-ban-aviator-logo-sunglasses-b-1814.html

nike air jordan 13 navy flint grey

nike air jordan 13 navy flint grey portretas
The very core of your writing whilst sounding agreeable at first, did not really settle perfectly with me personally after some time. Someplace within the sentences you actually were able to make me a believer but only for a while. I nevertheless have a problem with your leaps in logic and you would do nicely to help fill in those breaks. If you actually can accomplish that, I would surely be amazed. nike air jordan 13 navy flint grey http://www.guiastematicas.com/discount.asp?url=nike-air-jordan-13-navy-flint-grey-b-2435.html

cheap air jordan x retro chicago bulls 2012

cheap air jordan x retro chicago bulls 2012 portretas
Howdy! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about making my own but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Many thanks cheap air jordan x retro chicago bulls 2012 http://www.ruxtoncapitalgroup.com/online.asp?url=cheap-air-jordan-x-retro-chicago-bulls-2012-b-3816.html
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių