Užfiksavo nuvirtusį medį miesto centre: o jei toks milžinas užkristų ant žmogaus?

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį, nors ir nebuvo fiksuojamas stiprus vėjas, Kauno centre nuvirto didžiulis medis. Kauniečiai nuogąstauja, kad toks atvejis gali baigtis tragedija.

Apie K. Donelaičio g. nuvirtusį medį portalui kauno.diena.lt pranešė skaitytojai. Jie pasakojo, kad kone visas jis driogstelėjo ant važiuojamosios kelio dalies.

„Iš pirmo žvilgsnio sveikas ir didžiulis medis virto tiesiai ant gatvės. Laimė, tuo metu joje nebuvo automobilių, nėjo žmonės. Tačiau kas atsakys, jei tokia nelaimė pasikartos ir pasekmės bus gerokai liūdnesnės?“ – klausimus žėrė portalo kauno.diena.lt skaitytoja Monika.

Moteris teigė, kad tik priėjus arčiau pastebėjo, jog medis gerokai sutrešęs. Tačiau jai kilo klausimas, ar tokie augalai neturėtų būti stebimi ir vertinami dar prieš nulūžtant.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Nežinau, kas atsakingas, tačiau tiek centre, tiek visame mieste tokių medžių daugybė. Net baisu pagalvoti, kaip jie virsdami gali sužaloti žmones. Laukiame tragedijos? Pati su vaiku buvau netoli, todėl iškart pagalvojau apie baisiausią“, – apėmusių emocijų neslėpė kaunietė.

Penktadienį portalo kauno.diena.lt fotožurnalistas įsitikino, kad medis judrioje miesto centro gatvėje vis dar yra. Tik jau ne ant važiuojamosios kelio dalies, o paliktas ant kelkraščio. Storas kamienas taip pat stūkso kaip stūksojęs.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Net baisu pagalvoti, kaip jie virsdami gali sužaloti žmones. Laukiame tragedijos?

Susisiekus su Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriumi gautas atsakymas, kad šis miesto centre augęs medis buvo pažeistas puvinio.

„Aiškiai matyti, kad medis tiesiog nulūžo kiek aukščiau virš šaknų. Tai rodo, kad jis buvo visiškai sunykęs. Iš naujo įvertinsime medžius, kad ateityje užbėgtume tokiems įvykiams už akių. Čia būtinas ir visuomenės supratimas, kad seni ir pavojingi medžiai privalo būti pakeisti naujomis, gyvybingomis bei tvirtomis liepomis, pritaikytomis augti miesto sąlygomis“, – sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė. Pasak jos, per pastarąsias dienas buvo gauta keletas pranešimų apie nulūžusias medžių šakas ir keletą mažų medelių.


Šiame straipsnyje: nuvirto medisnuvirtęs medis miesto centresutrešęs medissenas medisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

va va

va va portretas
Teisingai žalieji, dar labiau saugokit tokius puvėkus nuo racionalių sprendimų.

Eik eik

Eik eik portretas
Tai ant žmogaus px, va ant šuniuko juk galėjo užvirst, va tada tai nelaimė butų. Jo sūsnofilai?

taip

taip portretas
o jei būtų užvirtę ant žmogaus? Kur žalieji, kurie nori gelbėti visus puvėkus/
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių