Uždarius Parodos kalną, keisis eismo tvarka

Nuo kitos savaitės, birželio 25 dienos, pusei metų uždaromas Parodos kalnas, todėl keisis viešojo transporto eismo tvarka.

Transportas riedės kitomis gatvėmis

„Vydūno al. ir K.Petrausko sankryžoje viešasis transportas nebegalės sukti į kairę, nes eismas bus nukreiptas link Savanorių pr. Sankryžoje vairuotojų patogumui bus įrengta salelė. Saugumo sumetimais pėstiesiems skirta pėsčiųjų perėja bus perkelta į kitą vietą“, – apie būsimus pakeitimus pasakojo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Taip pat keičiamas eismas Savanorių pr., Utenos g. ir K.Petrausko g. sankryžoje. Viešajam transportui, atvažiuojančiam nuo Kauno sporto halės pusės, bus leidžiama sukti į kairę.

„Vairuotojai turėtų nesusipainioti, kad šis posūkis galios tik viešajam transportui“, – įspėjo G.Degutis.

Be to, nebebus galima iš K.Donelaičio gatvės sukti į kairę, t.y. į Parodos kalną. Bus leidžiamas tik dešinys posūkis.

Viešasis transportas, iš Vytauto prospekto važiuodavęs į Parodos kalną, suks į Kęstučio gatvę ir įprastu maršrutu kils į Savanorių prospektą iki K.Petrausko gatvės.

Uždarys pusei metų

„Du mėnesius Parodos kalnas bus visiškai uždarytas. Kauniečiai, kurie gyvena šalia arba ant kalno, galės patekti į namus. Viešajam transportui leisim atnaujinti eismą tik rugpjūčio mėnesio viduryje“, – sakė rekonstrukcijos darbus atliksiančios bendrovės „Fegda“ Kauno filialo direktorius Oskaras Bardziliauskas.

Direktorius patikino, kad per pusmetį įmonė planuoja baigti visus darbus.

„Planuojame suspėti visus darbus atlikti iki žiemos. Transporto eismą jau būtų galima paleisti išliejus apatinį asfalto sluoksnį. Jeigu nutiktų, kad nespėtume dėl oro sąlygų pakloti viršutinio asfalto sluoksnio, tą bus galima padaryti ir kitais metais“, – įsitikinęs O.Bardziliauskas.


Šiame straipsnyje: Kauno gatvėsParodos kalnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ramas

ramas portretas
Nuo kada Savanoriu pr. turi sankryza su Ukmerges gatve?:) Nusipirkite navigacija rasytojai:)

lopai

lopai  portretas
savanoriu UTENOS k.petrausko

fainai

fainai portretas
viskas gerai, kad kazka daro ir tvarko, bet, kadangi bus nukreiptas eismas kitomis gatvemis ir jose padiddes transporto srautai, manau, kad pries tai reikia jas tam paruosti, nes pvz tokiu krateriu kaip ausros gatvej seniai neteko matyti, aukstaiciu gatve baisi, petrausko g ir kai kuriose vietose tokie krateriai, kad gali ratas isluzti ivaziavus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių