Už netinkamą elgesį su gyvūnais prieglaudai skyrė baudą

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pasidomėjo "Lauros prieglaudėlės" Kauno rajono Seniavos kaime veikla ir, atlikę joje neplaninį patikrinimą, liko nepatenkinti tuo, ką pamatė.

"Patikrinimo metu Kauno rajono Seniavos kaimo namų valdoje įkurtoje gyvūnų prieglaudoje radome dvylika šunų, grandinėmis pririštų prie būdų. Vieno voljero grindys buvo įlūžusios. Iš minėtų dvylikos šunų du priklauso Laurai Ališauskienei, vienas atvežtas iš nežinia kur, devyni gauti laikinai globoti iš Mažeikių rajone veikiančios bendrovės "Kometa". Medinėje be vėdinimo patalpoje – tai ūkinio pastato priestatas, priklausantis Lauros Ališauskienės motinai – keliuose mažuose metaliniuose narvuose buvo uždaryta dešimt kačių. Patikrinimo metu patalpoje buvo tvanku, katės neturėjo ko lakti, narvai buvo nevalyti. Šeimininkė minėtą patalpą atrakino tik tada, kai iškvietėme policijos pareigūnus. Suprantama, katės buvo išvežtos laikinai globoti į "Nuarą", kol prieglaudėlėje bus pagerintos benamių kačių laikymo sąlygos. Prieglaudos įkūrėja aiškino, kad ji norėjusi kates perduoti "Katino svajonei", tačiau ši globos įstaiga atsisakė gyvūnus priimti dėl vietos stokos", – aiškino Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) viršininko pavaduotojas – valstybinis veterinarijos inspektorius Linijus Valiuška.

Anot L. Valiuškos, prieglaudėlės savininkė buvo iškviesta į Kauno VMVT, kad pateiktų sutartį su "Kometa", trūkstamus gyvūnų vakcinacijos pažymėjimus ir perdavimo–priėmimo aktus. L.Ališauskienė pateikė trūkstamus dokumentus, tačiau dėl netinkamo elgesio su gyvūnais (netinkamos kačių laikymo sąlygos) jai skirta bauda. Šios prieglaudos veiklą VMVT inspektoriai kontroliuos griežčiau, nes dėl nustatytų pažeidimų prieglauda priskirta didesnės rizikos ūkio subjektų grupei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diana

Diana portretas
Buvau " N " kartų šioj prieglaudoj,padėjusi esu voljierius valyt,ir sūliau parama pinigais,tai vadovė davė sarašiuka ka galiu nupirkt,tai reikėjo pamenu vaistų nuo kirminų,lašų nuo blusų,voljierui varštų pritrūko tai nupirkau kuom galėjau padėti,ir labai apsidžiaugė ka gavo.. Aś nesuprantu vis puolama ši maža silpna prieglauda,kodėl ? Už ka ? Kad tam Valiuškai Laura nepatinka ? Nes patc savo facebook skelbė visaip apie ja negražiai,ar taip gali daryt inspektorius ?? Pažeidžia savo teises.. ir po kurio laiko viska pašalino.. Palaikau stipriai šia prieglauda,nes kiek yra galimybų gelbėja gyvūnus,gydo skolon,stengiasi iš paskutinų gerinti salygas,savo rankomis stato voljierius,grindis,remontuoja būdas.. na daug galėčiau rašyti... reikia palaikyti,padėti šiai prieglaudėlėj su patalpomis... ir bus šauni tvirta prieglauda.

Laima

Laima portretas
Buvau ir ne karta,mačiau ir kur ankčiau katytės laikydavo.. kur šuniukai. Bet jie sotus,suteikta vet. Pagalba tikrai buvo. Visi gyvūnai sterilizuoti va tas ir yra svarbiausia,skiepyti. Na normaliu ten viskas,paprastumas ir nuoširdumas čia tikrai yra. Ji nors maža prieglaudėlė,bet kiek gali tiek ir padeda nuskraustiems gyvūnams. O kas Nuare darosi ? Pinigai pinigai visur ten pas juos ir sukasi... kodel jų nekrato ? Gera užnugari turi..

Simona

Simona portretas
Ši prieglaudėlė maža,bet ji man patiko tuom kad pas ja nuoširdumas,paprastumas yra.. Gyvūnai prižiūrėti.. Buvau ir darbo dienom atvykusi ir savaitgaliais nieko blogo nepamačiau. Laura darbuojasi viena / valo / vedžioja gyvūnus / maitina / vežioja į klinika. O tas inspektorius " parazitas " nes matosi kad jam Laura nepatinka,matomai kad pinigų norima iš jos.. Kodėl netikrinamos kitos prieglaudos ??? Juk be Lauros yra ir kitų dar prieglaudų kaip jo giriamas " Nuaras " ko ten kaip visad neranda pažeidimų. Nes ten jam į kišania duoda.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių