Už kyšininkavimą nuteistas direktorius – vis dar laisvėje

Dar pernai rudenį trejų metų laisvės atėmimo bausme nubaustas buvęs Kauno miesto savivaldybės Švietimo departamento direktorius Edmundas Balasevičius kol kas už grotų nenukeliavo.

Dar pernai rudenį trejų metų laisvės atėmimo bausme nubaustas buvęs Kauno miesto savivaldybės Švietimo departamento direktorius Edmundas Balasevičius kol kas už grotų nenukeliavo.

Aukštomis pareigomis kyšiams kaulyti besinaudojusį E.Balasevičių Kauno apylinkės tesimas už grotų pasiuntė lapkritį, tačiau nuteistasis pasinaudojo nuosprendžio apskundimo teise. Ilgai savo paklydimų viešai nepripažinęs E.Balasevičius jo skundą nagrinėjančio Kauno apygardos teismo prašė pasigailėjimo.

"Labai gailiuosi dėl to, ką padariau", – teisėjų kolegijai pareiškė E.Balasevičius.

Prokurorai suskaičiavo, kad buvusi savivaldybės tarnautoja Nijolė Stasė Grybėnienė per keletą mėnesių E.Balsevičiui perdavė 36,5 tūkst. litų, kuriuos susižvejojo kyšių pavidalu. Vyras neneigia gavęs pinigų iš buvusios pavaldinės, tačiau teigia, kad bendra suma buvo mažesnė. Neva N.S.Grybėnienė jam perdavė mažiau, nei pasakoja.

Po daugiau nei pusmetį trukusio N.S.Grybėnienės sekimo pareigūnams ant teisiamųjų suolo pavyko pasodinti net septynis kaltinamuosius. Realia laisvės atėmimo bausme nuteistas tik E.Balasevičius, tačiau nuosprendį apskundė ir kitas tarnautojas – Petras Astraitis.

N.S.Grybėnienės kabinete įrengta vaizdo stebėjimo kamera užfiksavo, kaip moteris į užėjusio P.Astraičio kišenę įkiša 500 litų – pusę sumos, kurią kaip kyšį gavo iš vienos privačios bendrovės atstovo. P.Astraitis iki šiol teigia nežinantis, už ką gavo šiuos pinigus ir jam niekada nekilo mintis to paklausti N.S.Grybėnienės.

"Viršininkė davė, aš ir paėmiau. Kokia tai suma, pamačiau tik namuose, bet nepagalvojau, kad padariau kažką nusikalstamo", – naivuolio poziciją teisme buvo užėmęs P.Astraitis.

Kauno apylinkės teismo sprendimu jis nubaustas metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. P.Astraitis ir šiuo metu dirba savivaldybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

plikis

plikis portretas
tokia tos laisves ir demokratijos kaina....vieni slangom apsimeta kiti durnelaisi a aukstas pareigas uzima piniga siupeliais zarsto ir ka tu jiems padarysi...nepakaltinami juk

VITIOCHAS

VITIOCHAS portretas
ko jūs puolat vargšą kyšininką,JUK TAI LIETUVOS DEMOKRATIJOSTEISĖ.

ech...

ech... portretas
Ta apsukri lapė Stasė bet kam galvą apsuka, o pati išplaukia kitus paskandindama. Nieko naujo...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių