Už kyšį policininkams – beveik 2 tūkst. litų bauda

Teismas patvirtino per šv. Velykas kyšį policijos pareigūnams davusio kauniečio kaltę, nors kaltininkas dėl girtumo nepamena tai daręs.

Kauno miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, patvirtino Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorės surinktus įrodymus, kuriais remiantis buvo įrodyta kyšį policijos pareigūnams davusio kauniečio kaltė.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Kauno miesto gyventojas Arnoldas Rudavičius antrąją šv. Velykų dieną, būdamas akivaizdžiai neblaivus iš vieno gyvenamojo rajono kiemo ruošėsi važiuoti į kitą kiemą.

Kaip teigiama teismo nuosprendyje, buvo gautas pranešimas apie galimai neblaivų besiruošiantį automobilį vairuoti vyriškį, kuriam kelią tolimesnei kelionei pastojo policijos pareigūnai.

Kadangi A.Rudavičius atrodė akivaizdžiai neblaivus, jis buvo nuvežtas į policijos komisariatą patikrinti blaivumo.

Vykstant į policijos komisariatą, kaunietis prašė susitarti ir nerašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo.

Policijos pareigūnai jį įspėjo, kad už valstybės tarnautojų papirkimą jam gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau A.Rudavičius tarp priekinių automobilio sėdynių vis tiek padėjo 500 eurų banknotą.

Jau vėliau Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės apskaitos ir analizės grupės specialistui, rašiusiam administracinio teisės pažeidimo protokolą, siūlė 500 eurų kupiūrą.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros atstovės spaudai Vaidos Kibirkštytės, niekur nedirbantis, žmonos mokytojos išlaikomas kaunietis gailėjosi dėl savo poelgio.

Vyras teisinosi dėl girtumo nepamenantis, kad siūlė kyšį policininkams. Vyras neprisiminė ir pareigūnų perspėjimo, kad kyšio siūlymas yra nusikaltimas.

A. Rudavičiui tuoj po įvykio buvo nustatytas 2,81 promilės girtumas. Toks girtumas laikomas sunkiu.

Teismas, ištyręs ir įvertinęs byloje surinktus įrodymus, padarė išvadą, kad kaltinamasis tiesiogiai davė ir siūlė kyšį valstybės tarnautojams, siekdamas neteisėtos jų veiklos vykdant įgaliojimus.

A.Rudavičiui teismas skyrė 1 950 litų dydžio baudą. Tačiau šiuo teismo sprendimu kauniečio bėdos nesibaigia. Dar bus sprendžiama, kokia bauda bus dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo.


Šiame straipsnyje: kyšispolicijakyšininkavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Art

Art portretas
Normaliai žmonos išlaikomas fruktas 1000 Eurų kyšiams metė...O dar verkia mokytojai , kad mažai gauna:D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių