Už kiek parduotas padegto „Bajorkiemio“ turtas?

Bankroto administratorius aukcione pradėjo išparduoti po gaisro likusį restorano "Bajorkiemis" turtą. Vakar buvo galima įsigyti įvairios įrangos, baldų, puošybos daiktų.

Bankroto administratorius aukcione pradėjo išparduoti po gaisro likusį restorano "Bajorkiemis" turtą. Vakar buvo galima įsigyti įvairios įrangos, baldų, puošybos daiktų.

Skaičiuoja pinigus

Šią savaitę dvi dienas vyko varžytynės, kuriose buvo išparduodami prie greitkelio Kaunas–Vilnius stūksojusio restorano "Bajorkiemis" turtas.

Pasak bankroto administratoriaus Vytauto Česonio, sulaukta nemažo susidomėjimo. "Ir pirmą, ir antrą dieną užsiregistravo daugiau kaip po dešimtį žmonių. Todėl daugelio daiktų kaina pakilo ne vieną kartą", – džiaugėsi jis.

Pirmą dieną aukciono dalyviai varžėsi dėl išlikusių statinių. Sėkmingai išparduotos trys lauko kavinės, tiek pat klėčių, tvartas ir kiti lauko statiniai. Jie parduodami su sąlyga, kad savininkai juos išardys ir išsigabens. Daugelio jų pradinė kainą buvo vos tūkstantis litų, nes pastatai, pasirodo, nėra rąstiniai – jie suręsti iš juos imituojančių lentų.

Iš viso pirmą aukciono dieną parduota daiktų už 25,6 tūkst. litų. "Dalyviai neprivalo sumokėti iškart, todėl gali būti, kad kai kurie jų persigalvos", – aiškino administratorius.

Pirko suolus ir šviestuvus

Vakar dalyviams buvo siūloma daugiau kaip šimtas įvairiausios įrangos, rakandų, suolų, stalų, puošybos daiktų. Per gaisrą pagrindiniame restorano pastate visi daiktai sudegė, bet daug sandėliuoto turto liko kituose pastatuose. "Šaldikliai, šaldytuvai, kita įranga sulaukė nedaug dėmesio dėl amžiaus ir abejonių dėl kokybės", – teigė V.Česonis.

Labiausiai varžytynių dalyviai domėjosi medžio skulptūromis, suolais, stalais, šviestuvais. "Nemažai dėmesio sulaukė ir paveikslai", – sakė pašnekovas.

Pradinės įvairių daiktų kainos buvo nuo 121 iki daugiau kaip 4 tūkst. litų. Kai kurių jų vertė varžytynėse pakilo iki septynių kartų. "Kol kas tikėtinos gauti sumos pasakyti negalime. Parduota nemažai daiktų ir vyksta skaičiavimai", – vakar pavakare sakė administratorius.

Parduos ir sklypą

Kitą savaitę bus surengtos bene labiausiai intriguojančios varžytynės. Per jas bus pasiūlyta įsigyti 0,8 ha žemės sklypą su elektros įvadais, vandentiekio ir kanalizacijos sistema bei įvaža į greitkelį. Taip pat aukciono laimėtojui atiteks ir sudegusio pagrindinio 1,5 tūkst. kv. m pastato likučiai, šalia esanti kalvė. Beje, pastaroji turi kultūros paveldo statusą ir šio pastato nereikėjo griauti, kai teismas anksčiau įpareigojo per metus įteisinti arba sunaikinti kitus restorano statinius.

V.Česonio teigimu, parduodamas sklypas yra ūkinės paskirties, nors ir patenka į Kauno marių nacionalinio parko teritoriją. "Savininkas, gavęs parko administracijos leidimą, galės panaudoti šį sklypą įvairioms reikmėms", – tvirtino bankroto administratorius.

Pradinė sklypo ir kalvės kaina – 700 tūkst. litų. Iki pernai lapkritį įvykusio gaisro bankrutavusio restorano kompleksas buvo vertinamas 6 mln. litų. Pareigūnai patvirtino, kad restoranas buvo padegtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Nuo kada Kauno marių regioninins parkas tapo nacionaliniu ??? :) Glušiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių