Už gatvių remonto broką – 100 litų baudos

Kauno miesto savivaldybėje penktadienį sušaukta Ekstremalių situacijų komisija sprendė, kaip gelbėti kraterių lauką primenančias miesto gatves.

Kauno miesto savivaldybėje penktadienį sušaukta Ekstremalių situacijų komisija sprendė, kaip gelbėti kraterių lauką primenančias miesto gatves. Komisijos narius sukvietęs miesto meras Andrius Kupčinskas už nekokybiškus asfalto atstatymo darbus žadėjo "atsidėkoti' baudomis.

„Jei anksčiau šią komisiją kviesdavome dėl miestą ištikusių stichinių nelaimių, dabar kviečiame dėl rausiamų ir bet kaip sutvarkomų gatvių. Dar viena problema – nesusišnekėjimas tarp atskirų įmonių. Pavyzdžiui, tvarkomas savas šulinys, o už 20 cm esantis kitos bendrovės šulinys, kuris jau įlūžęs, paliekamas toks, koks yra. Dažniausia savivaldybei atsakoma, kad „tai ne mūsų reikalas“, – susirinkusiems  bendrovių „Kauno energija“, „Kauno vandenys“, „Lietuvos dujos“  ir LESTO vadovams sakė A. Kupčinskas.

Pasak jo, bėdų pridaro ir tai, kad dažnai kasinėtojai neturi Miesto tvarkymo skyriaus leidimo. Šio skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pateikė įdomią statistiką – jo duomenimis, miesto gatvės kasinėjamos ištisus metus kiaurą parą.

„Yra planiniai ir avariniai kasinėjimai. Dėl pastarųjų leidimo iš mūsų skyriaus nereikia gauti, tačiau bet kokiu atveju asfalto danga privalo būti atstatyta per 5 dienas. Duobę kasant vienam, ją tvarkant antram, o lopant trečiam rangovui, darbai užrunka ir dvi savaites. Per metus Kaune atliekama 1 tūkst. planinių ir 300 avarinių kasinėjimų, tad, kitaip tariant, kasama kiaurus metus beveik ištisą parą. Įsivaizduokite,  kiek dar kasama neturint jokio leidimo – apie tai mes nieko nežinome“, – kalbėjo A. Pakalniškis.

Jo duomenimis, gatves daugiausiai Kaune rausia „Kauno vandenys“. Dar viena problema – užbaigtus asfaltavimo darbus tikrina neatestuoti specialistai. Kol kas tuo pasirūpino tik „Lietuvos dujos“, o „Kauno vandenų“  ir „Kauno energijos“ sutartys su tokiais specialistais jau pasibaigusios. Duomenų apie LESTO ir TEO specialistus A. Pakalniškis tikino neturintis.

„Seniūnijos ir Viešosios tvarkos skyrius turi teisę administracine tvarka bausti leidimų neturinčius gatvių „archeologus“. Planuojami rengti reidai, kurių metu bus tikrinami visi kasinėtojai“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Nors vykdoma daugybė nelegalių kasinėjimų, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius sakė, kad per praėjusius metus išrašytos tik dvi, o šiais metais – penkios baudos.
„Tačiau jų tikrai daugės“, – tikino jis.

Savo pastabas išsakė ir policijos bei ugniagesių atstovai – jų teigimu, didžiausios bėdos su kuriomis susiduria jų tarnybos, – kasinėjimai piko metu bei informacijos stoka apie tai, kurios gatvės uždarytos. Tarnybos ne kartą susidūrė su atveju, kai greitosios pagalbos ar ugniagesių ekipažai, skubėdami į įvykį, rado išraustą ir uždarytą gatvę.

Komisija nusprendė, kad artimiausiame miesto tarybos posėdyje bus priimti Kasinėjimo (žemės) darbų taisyklių pakeitimai – už kasinėjimus be leidimo ar nekokybiškai atlikus kelio dangos atstatymo darbus bus baudžiami įmonių vadovai, kurių komunikacijos buvo tvarkytos. Nors numatyta 100 litų bauda – simbolinė, tačiau ji bus taikoma kiekvieną kartą, kai darbai bus atlikti nekokybiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DEMESIO !

DEMESIO  ! portretas
Jei tikrai jums TAI rupi , tai prasau atvaziuot i zem. sancius ir paziuret , kaip gudriai " uzprogramuoti sekantys ir t.t. remontai " . Suliniai dar neuzasfaltuoti , bet jau ir durenam aisku , kad bus duobese ! NEJAUGI 21 - AM AMZIUJE NEIMANOMA APSKAICIUOT TAIP , KAD REZULTATE ( po remonto ) gautusi ne duobe ; ne kalnas , bet LYGU . . . Kalbu tik apie trumpute Liepojos gatvele . . .

DEMESIO !

DEMESIO  ! portretas
Jei tikrai jums TAI rupi , tai prasau atvaziuot i zem. sancius ir paziuret , kaip gudriai " uzprogramuoti sekantys ir t.t. remontai " . Suliniai dar neuzasfaltuoti , bet jau ir durenam aisku , kad bus duobese ! NEJAUGI 21 - AM AMZIUJE NEIMANOMA APSKAICIUOT TAIP , KAD REZULTATE ( po remonto ) gautusi ne duobe ; ne kalnas , bet LYGU . . . Kalbu tik apie trumpute Liepojos gatvele . . .

HA

HA portretas
"Kauno vandenys' ir "Kauno energija" tai tos pačios savivaldybės įmonės, kuri skundžiasi, kad specai neatestuoti. J u o k i n g a ......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių