Universiteto prieigose išdygo sąvartynas

Kauniečiai pasipiktino Sporto gatvėje suversta statybinių atliekų krūva. Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovai pažadėjo šiukšles išvežti kitą savaitę, todėl kol kas baudos išvengė.

Konteinerio nėra

Miestiečiai pastebėjo, kad už LSU pastato, Sporto gatvėje, kažkas suvertė didelę krūvą šiukšlių. Mėtosi ne tik statybinės atliekos, bet ir seni čiužiniai, foteliai ir durys.

Į "Kauno dienos" redakciją parašęs Mindaugas piktinosi, kad beveik miesto centre išdygęs toks sąvartynas yra ne tik didelė gėda, bet taip pat prasilenkia ir su saugumu suvokimu.

"Negali būti. Padangos, foteliai, statybinės atliekos, stiklai mėtosi tiesiog ant žemės. Viskas palikta ir aptverta STOP juosta. Mano manymu, turėtų būti išsinuomoti konteineriai šiukšlėms ir viskas sudėta į juos. O dabar juk ir vaikai gali susižeisti – taip nesaugu", – laiške dėstė kaunietis.

Patikėjo pažadu

Į redakciją parašęs miestietis įsitikinęs, kad už tokį poelgį reikėtų nubausti tuos, kurie suvertė šiukšles. Pasidomėjus paaiškėjo, kad kaltininkas – universitetas. Anksčiau čia stovėjo senas ūkinis pastatas, kurį reikėjo nugriauti, nes rengiamasi naujoms statyboms. Griovimo darbai prasidėjo dar praėjusią savaitę, tačiau žadama greitu metu sąvartyną panaikinti.

"Turėjome tam tikrų problemų ir mūsų darbai užsitęsė. Tačiau iš "Kauno švaros" jau esame užsakę konteinerių, valymo darbai turėtų baigtis kitą savaitę, tuomet bus išvežtos ten suverstos šiukšlės", – patikino LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Specialistai, prižiūrintys tvarką mieste, jokių pažeidimų nepastebėjo ir už nelegalų sąvartyną bausti neketina. Tikimasi, kad LSU atstovų duotas pažadas neliks tik tušti žodžiai ir šiukšlės bus išvežtos.

"Bausti tik tam, kad baustume – ne mūsų stilius. Bauda gresia tuo atveju, jei mes randame, bet niekas nedaroma. Mieste yra daug netvarkomų vietų ir mes negalime išsiaiškinti, kam jos priklauso. O čia rimti žmonės, jei pažadėjo, manau, kad sutvarkys", – teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

Iškils pastatas

Sporto gatvėje vietoj dabar jau savaitę stūksančio statybinių atliekų sąvartyno iškils naujas pastatas. Jame bus įrengtas keturių aukštų sveikatos stiprinimo veiklos mokymo centras. Čia bus derinamos praktinės ir teorinės žinios apie tai, kaip kokybiškai ir sveikai gyventi.

LSU iš Valstybės investicijų programos gavo finansavimą keturių aukštų pastato statyboms. Šiuo metu rengiami dokumentai ir tikimasi statybas pradėti jau šį rudenį. LSU kancleris M.Balčiūnas pasakojo, kad tokio sveikatos gerinimo centro statybos ir įrengimas kainuos apie milijoną eurų.

Pasak LSU atstovo, pirmame aukšte bus registratūra, dušai ir persirengimo kabinos. Antrame – įsikurs kūno rengybos centras, trečiame – erdvės seminarams ir konferencijoms, o ketvirtame darbuosis mokslininkai, kurie sieks išsiaiškinti įvairias metodikas, padedančias kokybiškiau gyventi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

**

** portretas
Atrodo siaubingai

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kaip ir vietoj Merkurijaus, iškils didelis sloinykas

Hercogas

Hercogas portretas
O architektūrinis konkursas pastato statybai bus skelbiamas ? Vieta reprezentacinė. Ar vėl iškils eilinis kokio nors juozaičio "Kauno kebabas" ?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių