Universitete skambės prieškario Lietuvos žydų dainos

Holokausto aukų atminimo metams paminėti JAV ambasada Lietuvoje dovanoja išskirtinį kantorių iš JAV koncertą, kuris vyks spalio 25 d., antradienį, 18 val. Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7).

Minėdami holaukausto aukoms dedikuotus 2011-uosius metus, kantoriai Rebecca Carmi, Nate Lam, David Propis ir Hazzan Alisa Pomerantz-Boro atliks prieškario Lietuvos žydų dainas, o taip pat Amerikos litvakų kompozitorių kūrinius iš rinkinio „American Songbook”.

Po visą pasaulį keliaujantys ir žydų muzikos tradicijas puoselėjantys atlikėjai Lietuvoje pristatys kantorystę kaip meną, dainuos kūrinius, kurie atspindi Lietuvos žydų gyvenimą prieš holokaustą, o taip pat supažindins su Amerikos ir Izraelio žydų muzikos palikimu.

„Mes esame labai dėkingi už galimybę pasirodyti jūsų šalyje. Kiekvienam iš mūsų – tai unikali galimybė. Taip pat didžiuojamės galėdami pristatyti savo šalį ir tikimės, kad lietuviai priims mus kaip namuose”, – neslėpdamas jaudulio sakė netrukus Lietuvą lankysiantis kantorius Nate Lam.

Koncertas yra nemokamas.


Šiame straipsnyje: muzikadainosholokaustas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių