Ukrainos avialinijos žvalgosi į Kauną

Ukrainos tarptautinės avialinijos (Ukraine International Airlines – UIA) susitiko su Kauno savivaldybės atstovais. Tikimasi, kad pirmoji pažintis virs dar viena skrydžių kryptimi iš Kauno oro uosto.

Atvyko susipažinti

Ketvirtadienį Kauno miesto atstovai priėmė UIA aviakompanijos delegaciją. Kaip teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys, tai buvo susipažinimo susitikimas, tačiau jis teikia vilčių, jog ateityje iš Kauno oro uosto atsiras skrydžių maršrutas į Kijevą.

„Būtent jie buvo susitikimo iniciatoriai. Jie atvyko pristatyti savo kompaniją ir pasidalinti mintimis. Susitikimo metu mes tiesiog susipažinome, o vėliau mes jiems pateiksime įvairią informaciją apie Kauną, parodysime miesto potencialą ir bendrovė galvos, ar mūsų rinka įdomi.

Bet manau, kad tikrai įdomi, nes kitaip nebūtų atvažiavę. Artimiausiu metu jie konkretaus maršruto neplanuoja, tačiau jiems įdomus Kaunas ir galimas maršrutas iš Kijevo“, – sakė Kauno mero pavaduotojas.

Kelionės tikslas

Anot jo, UIA aviakompanija pati stebi ir ukrainiečių keliavimo ypatumus. Pastebima, kad šios šalies atstovai Lietuvą vis labiau atranda ne tik kaip turizmo šalį, bet ir kaip darbo rinką.

„Statistika rodo, kad ukrainiečių keliautojų skaičius auga kone sparčiausiai iš visų grupių“, – pastebėjo S. Kairys.

Vicemeras tikino, kad Ukrainos aviakompanijos atstovai gali rinktis kelis būdus, kaip ateiti į Kauną. Pirmiausia jie gali patys inicijuoti maršruto atsiradimą arba kreiptis į Kauno miesto savivaldybę dėl paramos. Antruoju atveju reikia sulaukti viešo Kauno miesto savivaldybės kvietimo ir teikti paraiškas.

„Jei miestas investuoja, naudoja viešas lėšas, tai tikisi, kad tai atsipirks ir kuo daugiau žmonių apsistos Kauno viešbučiuose, naudosis viešojo maitinimo paslaugomis ir pan. Be to, Ukrainos keliautojams gali būti įdomus ir Birštonas, Druskininkai ar kiti miestai, tad galėtų išsiplėsti savivaldybių ratas, kurios matytų naudą“, – nuomonę išsakė pašnekovas.

S. Kairys tikino, kad lietuviai taip pat vis labiau nori pažinti Ukrainą. Populiaru skristi ne tik į Kijevą, be ir Odesą ar Lvovą. Be to, iš Kijevo oro uosto Lietuvos keliautojai gali pasiekti tolimesnes šalis, tad tokios krypties atsiradimas galėtų būti naudingas abejoms šalims.

Išbandė oro uostą

UIA nėra naujokė Lietuvos rinkoje. Aviakompanija turi maršrutų iš Vilniaus, tačiau jau yra išbandžiusi ir Kauno oro uostą. „Kauno diena“ primena, kad šiais metais nuo liepos 14 iki rugpjūčio 17 dienos, kai buvo rekonstruojamas Vilniaus oro uosto pakilimo takas, dalis aviakompanijų buvo skrydžius perkėlusios į Kauną, ne išimtis ir Ukrainos tarptautinės avialinijos. Neatmetama, jog šiuo laikotarpiu kompanija susidarė teigiamą įvaizdį apie Kauną ir tai paskatino atvykti susipažinti su miesto atstovais.

Šiuo metu iš Kauno oro uosto vykdoma penkiolika skrydžių maršrutų. Nuo pavasario prisidės dar viena. Į Kauno miesto savivaldybės viešą šaukimą atsiliepė Lenkijos oro linijos, kurios net šešis kartus per savaitę vykdys skrydį į Varšuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
,, tik kuo daugiau pas mus bendro ryšio tarptautinio mastu turėsime naudos bus daugiau, ir su kaiminais ir mes pas jos o kaimynas pas mus kodėl tik jeigu kainos bus tikro lygio tarp mūsų ir ukrainiečių ir neiškraipytos mūsų ponu kaip visuomet būna ,juk nori mūsų žmonės pigiu reisu ,ir dairosi pas RYGOS , avijakompanijos juk bėga į latvija ir iš ten skrenda , arba iš Talino, o žiūrim ir lenkijos avijakompanijos ,pigesnius mašrutus siūlo , juk va mes tik ką iš Waršavos skridome ,7 asmenis į Graikija ir keturi vaikai, ir kas pasakys pigiau per puse tos pačios bendroves airijos Rainair,, ir kodėl pas mus pliešo mūsų kišenes tokio lygio kur dingo žodžiai mes atėjom pas jus pigesnio būdo siekio juk buvo šitas susitarimas o kur dabar nuvedė, kodėl užtai žmones ir bėga svetur pas kaimynus perka skrenda kur mūsų ponu elito bruožas mulkinti ir mulkinti kuo daugiau savo runkelius kainu vajo užtraukimo sankcijom, gėda juk reikia turėti kad tarė vienaip o po kurio laiko pakitė ,

Ed

Ed portretas
Šiam momentui UA avialinijos pasitikejimo nekelia... jokio. O dar, nors viskas Lietuvoje auga gerėja ir stiprėja, patikrini kainas, tvarkarašti, atsidusti, ir, skrendi iš Rygos.

Kaunas valdo

Kaunas valdo portretas
Beto Rusu moka 90% Lietuvių o Anglu maks 35%
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių