Ūkininkų turgelis pavasario spalvomis dar nenusidažė

Šeštadieniais Kauno senamiestyje šurmuliuojantis ūkininkų turgelis nestokoja nuolatinių pirkėjų. Tačiau pavasarį taip išsiilgtų ir geidžiamų šviežių daržovių pasiūla dar negausi. 

Prekybos centrų daržovių skyriai, mirguliuojantys skania žalia, geltona atvežtinių daržovių gausa šiuo metų laiku dar laimi konkurencinę kovą su Lietuvos ūkininkais. 

Ūkininkų turgelyje vos vienas kitas prekeivis šeštadienį siūlė jau šviežiai išaugintų salotų, ridikėlių, agurkų. Kiek dažniau ant prekystalio žaliavo švieži svogūnų laiškai, krapai, petražolės. 

„Trys šiltos dienos – dar ne pavasaris. Taip, saulė šviečia, tačiau to nepakanka. Reikia šilumos. Viskas, ką auginame, tik tįsta, bet neauga“, – aiškino Rita Radžiūnienė, ūkininkė iš Vilkaviškio rajono. 

Moteris neslėpė, kad atėję nuolatiniai klientai pageidauja šviežių daržovių. Žalios, sultingos spalvos norisi ne tik akims, bet ir pilvui. Gal todėl per kelias pokalbio su portalo kaunodiena.lt žurnalistais minutes žmonės prašė pasverti būtent žalios spalvos dar turinčių, nors pernykščių, porų, pirko net ne ant prekystalio padėtus, o atokiau išdėliotus kviečių želmenis.   

Ir būtent prie tų prekystalių, kurių ūkininkai prekiavo šviežiomis daržovėmis, buvo nusidriekusios eilės. „Gal per valandą viską išpirko“, – sverdama paskutinius šviežius ridikėlius prakaitą šluostėsi  ūkininkė iš Garliavos.

„Salotos žmonai, o marinuoti česnakėliai man“, – šyptelėjo į krepšelį pirkinius dėdamasis kaunietis.

„Man vieną tulpę. Kiek kainuos?“ – pasigirdo balsas iš už nugaros. Ūkininkų turgelyje lietuvio išaugintos tulpės kainavo po 1,3 lito. 

„Aš tai po 15 perku“, – linksmai išrėžė didžiulį krepšį ant ratukų pasistačiusi Lina Šumauskienė. Apsipirkti į ūkininkų tugelį ji atvažiuoja kiekvieną šeštadienį. „Perku visai savaitei, todėl į parduotuvę jau praktiškai nebeinu. Jau esu atsirinkusi, kurių ūkininkų gaminiai mūsų šeimai tinka. Perku viską, ko gali prireikti: kiaušinius, sūrius, bulves ir t.t. Labai pasiilgau daržovių, tačiau nelabai jų dar yra. Visą žiemą gelbėjomės daigintomis saulėgrąžomis, bet šiandien nematau“, – dairydamasi kalbėjo L.Šumauskienė.

Tarsi išgirdusi šiuos kaunietės žodžius atskubėjo ūkininkė, nuolatos turgelyje prekiavusi daigintomis saulėgrąžomis. Padedama sūnaus, moteris vos spėjo traukti į hermetinius maišelius supakuotus daigus. Prie jos prekystalio akimirksniu nusidriekė eilė.

„Vos spėjame. Šį savaitgalį dar vyskta dvi parodos, tai vyras prekiauja jose. Aš atvažiavau į Senamiestį, kad nenuvilčiau nuolatinių klientų“, – paskubomis bėrė Asta Žukauskienė.

Didžioji dalis turgelyje prekiavusių ūkininkų apgailestavo, kad šį šeštadienį turgaus negali vadinti turgumi – kauniečius pirkėjus nuviliojo „Žalgirio“ arenoje ir A.Stulginskio universitete vykstančios žemės ūkio parodos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CHE,

CHE, portretas
bet kainos čia tai didesnės nei Žaliakalnio ar Aleksoto turguose...

taip

taip portretas
taip tame turguje dal 10procetu tu vadinamu ukininku bet kita dalis tai urmo bazes supirkejai naktiniai ,tai ir mausto zmones o tie pperka dvigubai brangiau bet ka darysi nuo durnumo nera vaistu juk tuos pazymejimus turi ir tokie vadinami kur ir sau klausimas ar uzsiaugina augina gruduso to darzo tai u zyburiu nerasi bet pazymejima turi urme susiperka ir prasau ekologija ukiniko ,JUOKDARIU GAUJA ,/

DĖKUI

DĖKUI  portretas
šaunuoliams ŪKININKAMS daugiau tokių turgelių galėtų būti kasdien kaip prieš 50 metų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių