Ūkininkai kauniečius mokys atpažinti ekologiškus vaisius ir daržoves

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 6-8 d. Kaune, Laisvės alėjoje, ekologinių ūkių šeimininkai pristatys savo auginamą produkciją. Mugėje dalyvaus gausus ūkininkų būrys iš įvairių Lietuvos rajonų.

Tokia gausi ekologinė mugė Kaune – pirmoji. Ją organizuoja Lietuvos ekologinių ūkių asociacija (LEŪA). Asociacijos nariai kauniečiams atveš ekologiškų arbatų, vaisių, uogų, daržovių, ne tik šviežių, bet ir konservuotų, medaus ir kitų produktų.

Pasak LEŪA pirmininko Ukmergės r. ūkininko Sauliaus Daniulio, šios mugės tikslas – supažindinti vartotojus su ekologinės gamybos principais, išmokyti atskirti tikrus ekologiškus produktus nuo tik vadinamų "ekologiškais".

"Kaune ekologiški produktai daug sunkiau skinasi kelią vartotojo link nei, pavyzdžiui, sostinėje, – sakė S. Daniulis. – Matyt, taip yra todėl, kad perkant turguose, dažnai tenka susidurti su nesąžiningais perpardavinėtojais, kurie parduodami įprastas daržoves ar vaisius juos vadina ekologiškais. Mūsų tikslas – tiesiogiai bendrauti su vartotojais, pasakoti jiems apie ekologinės gamybos technologijas, ką mes auginame ir kodėl auginame ekologiškai. Norime, kad lietuviai valgytų mūsų užaugintus produktus, nes dabar beveik visa ekologiška produkcija išvažiuoja į kitas Europos šalis."

Ši mugė vyks Rudens gėrybių ir bendruomenių amatų šventės metu. Šventės atidarymas – rytoj, penktadienį, 14 val. scenoje priešais Muzikinį teatrą. Šventės renginiai vyks nuo 10 val. iki 20 val.


Šiame straipsnyje: ekologinė mugėmugėūkininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių