Tvarkys Karo muziejaus sodelį

Kauno miesto savivaldybė svarsto, kaip padailinti Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Radikalių pokyčių čia nebus, tačiau planuojama atnaujinti sulūžusius sodelio elementus.

Šiuo metu darbininkai pluša Vienybės aikštėje, tačiau jų vizito sulauks ir šalia esantis Karo muziejaus sodelis. Planuojama atnaujinti sutrupėjusio grindinio lopinėlius, sulūžusius suoliukus ar padailinti aprašinėtas sienas.

"Kadangi greta tvarkoma Vienybės aikštė, svarstomos galimybės ir šiek tiek atnaujinti Karo muziejaus sodelį. Jokie radikalūs pertvarkymai neplanuojami, tik susidėvėjusių elementų remontas", – tikino Kultūros skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Jokie radikalūs pertvarkymai neplanuojami, tik susidėvėjusių elementų remontas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas "Kauno dienai" sakė, kad šiuo metu vyksta diskusijos, kaip būtų galima pagerinti Karo muziejaus sodelio būklę. Ši erdvė priklauso miestui, todėl Kultūros skyrius įpareigotas kartu su šio sodelio architektu įvertinti dabartinę būklę. Tuomet bus svarstoma, kokio kosmetinio remonto reikės.

"Pasižiūrėsime, kokia bendra sodelio ir jo elementų, tokių kaip suoleliai, plytelės būklė. Ten yra tokia betoninė siena, tad įvertinsime, kokia ir jos situacija. Su šio sodelio projektuotoju galime pasitarti. Jis sutinka šiek tiek mums padėti, parengti schemas, kad būtų galima sodelį paremontuoti. Kalbama apie tai, kad erdvė būtų tvarkinga, nebūtų apipaišytų sienų, sulūžusių suolų. Tai bus remontas, o ne rekonstrukcija", – sakė V.Šiliauskas.

Jis tikino, kad Karo muziejaus sodelyje įrengiant naujausią akcentą – Vydūno biustą – buvo šiek tiek aptvarkyta teritorija, tačiau tik ten, kur būtent atidengta naujoji skulptūra. Ją kauniečiai išvydo šių metų kovą. Iki tol buvo atlikti pavieniai remonto darbeliai.

V.Šiliauskas tikino, kad susitikimų metu dėl Karo muziejaus sodelyje esančių želdinių kabėta nebuvo. Anot jo, medžiai yra prižiūrimi, todėl tikrai nėra planų jų retinti.

Tikimasi, kad ši viešoji erdvė bus paremontuota dar šiais metais. Kol kas nėra aišku, kiek lėšų reikės. Viskas paaiškės, kai bus atlikta suolų, grindinio ir kitų sodelio elementų analizė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o geras

o geras portretas
Ten gi dar medžių liko.o ko nepasitvarkius?

''pradžiugino'' .......

''pradžiugino'' ....... portretas
...... užtenka ''pasidžiaugt'' tapusia pilkų plytelių dykuma Nepriklausomybės aikšte ir bėgi tekinas slėptis po Laisvės alėjos liepom ............ kad neiškept

hm

hm portretas
visi aiškina, kad reikia tvarkyti, reikia daryti, reikia reikia reikia.O ką jūs miestui padarėt be savo bambėjimo?Ar bent šiukšlę gulinčią pakeliate?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių