Tušti pažadai: Baltų prospektas toliau skendi tamsoje

Beveik metai praėjo po tragiškos avarijos Baltų prospekte, kai neapšviestoje pėsčiųjų perėjoje buvo mirtinai sužalotas vyras. Nors Kauno politikai žadėjo kuo skubiau įrengti apšvietimą, Šilainių prospekte pėstieji vakarais vaikšto tamsoje.

„Šiais metais projektas nebus įgyvendintas, nėra pinigų“, – nukirto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas

Jo teigimu, iškart po tragedijos prašyta lėšų Baltų prospektui apšviesti, bet šių metų biudžete neatsirado nė lito.

„Mes prašėme, bet politikai nusprendė kitaip“, – apgailestavo A.Vaitiekūnas.

Baltų prospekto apšvietimo techninis projektas parengtas jau seniai. Prospekte yra devynios pėsčiųjų perėjos, kurias būtina apšviesti. Be to, reikia įrengti apšvietimo stoteles, sumontuoti visą reikalingą įrangą.

„Ne nuo mūsų priklauso, ar bus pinigų. Mes teiksime tarybai, kad į 2013 m. biudžetą būtų įtrauktos šios lėšos. O jau jų valia  apsispręsti“, – sakė skyriaus vedėjas.

Bendra projekto vertė – 2,7 mln. litų.

„Po skaudžių nelaimių Baltų prospekte keliose perėjose įrengėme laikiną apšvietimą“, – teigė A.Vaitiekūnas ir pripažino, kad tai nėra išeitis ir Šilainių gyventojų priekaištai savivaldybei – pagrįsti.

Šilainių kvartalas pastatytas prieš dvidešimt metų, tačiau kauniečiai iki šiol turi prašyti valdžios, kad judrioje gatvėje būtų įrengtas apšvietimas.

Baltų prospekto atkarpos tarp Žiemgalių gatvės ir 2-osios Klinikinės ligoninės gyventojai dar prieš dešimtmetį kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę su prašymu įrengti apšvietimą.

Tuomet kauniečiams atsakyta, kad apšvietimas bus įrengtas kartu su troleibusų linija į Šilainių mikrorajoną. Kaip ir pati linija, taip ir apšvietimas liko tik miesto vadovų kalbos.

Šiame kvartale gyvenantys vaikai iš „Ąžuolo“ gimnazijos rudenį ir žiemą eina neapšviesta gatve. Iš Kauno 2-osios ligoninės, kuri dirba iki vėlumos, pėsčiomis traukia daug žmonių.

Siekdami išvengti nelaimės, vietiniai gyventojai patys įsirengė prožektorius ant daugiabučių sienų, kurie iš dalies apšviečia ir Baltų prospektą. Už prožektorių sunaudotą elektrą jie moka patys.

Kad Baltų prospektas yra nesaugus gyventojams, patvirtino ir pernai, lapkričio 28 d., įvykusi nelaimė. Vėlų vakarą nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje automobilis partrenkė 71-ų vyrą, kuris nuo sužalojimų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n4ra

n4ra portretas
Reik ne prašyt,o reikalaut, nes lietuvis kitaip nesupranta.

vukas

vukas portretas
as niekaip nesuprantu tu pesciuju debilu,kurie per gatve eina,netgi degant zaliai sviesai,kai savo kieme.Gerb.pestieji debilai,nepamirsk ,jog tarp vairuotoju,irgi panasiu debilu pasitaiko.rezultatas aiskus;vairuotojass i kalejma ,jus i kapines ,keliaujat.dar karta kartoju,geb.pestieji debilai,jeigu jus tai tenkina toliau vaiksokit per pereja,kai ant savo kiemo.

as

as portretas
Lauksim kol dar ka pervaziuos,tai Vaitiekunas atsibus, atsiras ir litai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių