Turguje mėlynės – po 10 litų už litrą

Miškas mūsų stalui pateikia vis daugiau gėrybių – subrendo pirmasis šiųmetis mėlynių derlius. Kauno turgavietėse už dešimtinę jau galima nusipirkti litrą mėlynių.

Menkas derlius

Kauno stoties turgavietė penktadienio rytą mirgėjo ne tik braškių ir žemuogių raudoniu, bet ir mėlynai. Kelios dešimtys uogautojų ant prekystalių išsidėlioję dideles pintines ir kibirus siūlė paragauti šviežiai rinktų mėlynių. Visi lyg susitarę už litrą šių uogų prašė po 10 litų.

„Mėlynės gausiai žydėjo, tačiau užsitęsusi birželio kaitra padarė savo – uogų derlius labai menkas“, – apgailestavo prekeivis Nerijus Kasinavičius.

Jaunas vyras užsiminė, kad pernai per dieną pavykdavo surinkti 20 litrų uogų, o šįmet – vos 12. Pirmąjį kibirą mėlynių uogautojas pririnko Kauno rajone, Ežerėlyje.

Milžinišką pintinę, pripildytą mėlynių, ant prekystalio pasistatęs Justas D. tikino, kad uogų miškuose dar labai mažai, reikia palaukti bent savaitę.

„Pernai uogų buvo daugiau, todėl kaina buvo 1–2 litais mažesnė nei šiemet“, – sakė jis.

Kainos krenta

Akį turgavietėje traukė ir skaisčiai nuraudusios pirmosios lietuviškos vyšnios.

„Tai ankstyvoji rūšis, kitaip dar vadinamos žagarvyšnės. Jos labai saldžios“, – tikino pardavėja, nenorėjusi sakyti savo vardo.

Už litrą vyšnių ji prašė 7 litų. Prekybininkės teigimu, pernai ankstyvųjų vyšnių kaina buvo lygiai tokia pati.

Prieš pusantros savaitės pasirodžius pirmoms lietuviškoms bulvėms, už jų kilogramą buvo prašoma 2,5 – 4 litų. Šiandien bulvės jau pigesnės: mažesnės kainuoja po litą, didesnės – po 2 arba 3 litus.

Birželio pradžioje 24 litus už kilogramą kainavusios lietuviškos braškės atpigo iki 4 – 5 litų.

Stoties turgavietėje šiandien keli ūkininkai pirkėjams siūlė įsigyti šviežių morkų, žirnių. Šių daržovių kilogramas buvo įkainotas 3 litais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

samas

samas portretas
Ar žirniai daržovės,aš klausiu?Atsakytike gudročiai

neee

neee portretas
9Lt

to 1

to 1 portretas
zirniai yra uogos,gudrociau::))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių