Turguje atpigo slyvos, bulvės, o vynuogių kaina pasiekė rekordines žemumas

Vynuogių mėgėjams – smagios dienos. Šių uogų kainos pastaruoju metu vis mažėjo, o antradienį Kauno turguje Sartų gatvėje pasiekė rekordines žemumas.

Sartų gatvėje esančioje „Dainavos“ turgavietėje šiandien kilogramas žaliųjų vynuogių kainavo vos vieną eurą. Šiais metais tokių mažų kainų dar nebuvo.

„Ar tikrai vynuogių kilogramas kainuoja tik vieną eurą?“ – pasitikslino ne vienas pirkėjas.

Tik vieną eurą už žalių vynuogių kilogramą reikia mokėti ir netoli šios turgavietės esančiame kioske Kovo 11-osios gatvėje.

Atpigo ir bulvės. Šiandien už kilogramą pigiausių bulvių Sartų gatvės turgavietėje reikėjo mokėti tik 0,10 euro. Normalaus dydžio, gražių bulvių kaina – 0,16 euro. Per mėnesį bulvės atpigo maždaug 7 centais.

Dabar itin patrauklios ir pomidorų kainos. Minėtoje turgavietėje kilogramą pomidorų galima nusipirkti už 0,35 euro. Šiek tiek brangiau kainavo avietiniai pomidorai – 0,50 euro.

Agurkai mažiausiai kainavo liepos pabaigoje – 0,35 euro. Dabar už šias daržoves reikia mokėti truputį brangiau – 0,50 euro.

Vis dar pinga slyvos. Šiandien Sartų gatvėje esančiame turguje pigiausios slyvos tekainavo 0,85 euro.

Už kilogramą kopūstų reikėjo mokėti 0,20 euro, morkų – 0,35, obuolių – 0,40, kriaušių – 0,80 euro.

Jau ilgokai nesikeičia šilauogių kaina – 3,80 euro už kilogramą.

Kauniečiai, nežinantys šios pigumu garsėjančios turgavietės ir perkantys vaisius, uogas ar daržoves visai netoli nuo Sartų gatvės esančiuose turgeliuose, pinigines paplonina kur kas labiau.

Antradienį turgelyje prie „Savo“ prekybos centro pardavėjai už kilogramą pomidorų ir agurkų prašė po 0,60 euro, kopūstų – 0,50, obuolių – 0,60, slyvų – 1,80, šilauogių – 4,50 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
tame turguje juokas ima is tu kainu,juokingiausiai tai pas kaukazieciu,ten vienas granatas 2.50 eur...tipo is kaukazo atvare...o ima visi is tos bazes paneriu...

čiukčia

čiukčia portretas
Tos "rekordinės žemumos" yra tik pas mus. Lenkijoje tokie skaičiukai būsų "rekordinės aukštumos". Viena yra gerai - gyvename geriau už lenkus. Juk perkame... :)

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu,kada šiame turgelyje bulvės kainavo 16 ct?Aš šiandien ten mokėjau po 18 ct.Pigesnių nebuvo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių