Turgaus prekystalius užkariauja lietuviški abrikosai

Kauno stoties turgaus prekystaliai lūžta nuo vasaros gėrybių – daržovių, vaisių, grybų, prieskoninių žolelių. Pasirodė ir pirmieji lietuviški abrikosai – mažesni nei atvežtiniai, tačiau gerokai pigesni ir galbūt todėl labai populiarūs.

Kauno stoties turgaus prekystaliai lūžta nuo vasaros gėrybių – daržovių, vaisių, grybų, prieskoninių žolelių. Pasirodė ir pirmieji lietuviški abrikosai – mažesni nei atvežtiniai, tačiau gerokai pigesni ir galbūt todėl labai populiarūs. 

"Nors abrikosų sezonas pas mus dar tik prasideda, žmonės juos jau perka kibirais“, – pasakojo turgaus prekeivė Daiva. Šios moters pardavinėjami vaisiai atvežami iš vieno Raseinių ūkio. Kilogramo kaina – 4,5 lito. Tuo metu importuoti abrikosai kainuoja kone dukart brangiau.

Vietą ant prekystalių užleidžia braškės, kurių sezonas jau beveik pasibaigė. Tačiau vis dar galima rasti vietinių arba iš Lenkijos atvežtų vėlyvesnių veislių šių raudosnskruosčių uogų. Tiesa, už jas teks mokėti jau kur kas brangiau – apie 9-10 litus už kilogramą. Pirkėjai noriai renkasi ir slyvas, vyšnias, trešnes, avietes.

Pusę kilogramo lietuviškų aviečių galima įsigyti už 5 litus, tačiau jos kol kas pardavinėjamos tik ant vieno kito prekystalio. Tiek pat atsieis lietuviškų vyšnių kilogramas. 

Lietuviškų pomidorų kilogramas piniginę paplonins 4-5 litais, agurkų – apie 3 litais. Lenkiškos daržovės, kaip taisyklė, 1-2 litais pigesnės.

"Jauni žmonės dažniausiai perka lietuviškas, o pagyvenusieji – pigiau kainuojančias lenkiškas daržoves“, – atskleidė turgaus prekeivė Jūratė. Ant moters prekystalio gulėjo ir jos pačios auginami žirniai, kurių kilogramas kainuoja 9 litus.

Sėkminga prekyba džiaugėsi ir prekybininkė Stasė: "Žmonės iš mūsų pirktus pomidorus, agurkus netgi į Angliją, Norvegiją veža“. 

Ant prekystalių puikuojasi ir voveraitės, tačiau nedideliais kiekiais. Druskininkų, Varėnos miškuose surinktų grybų litras kainuoja 7-8 litus. 

Tuo tarpu prieskoninėmis žolelėmis prekiaujanti Marytė skundėsi vangia prekyba. "Nusiperka tik tiek, kiek reikia į puodą įdėti: vieną svogūno galvutę, vieną krapo lapelį, vieną petražolės lapelį", – sakė apie geresnį pelną svajojanti prekeivė, siūlanti kvapnių mėtų, pipirmėčių, medetkų. Po 1-2 litus už nedidelį ryšulėlį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Kad lietuviski pomidorai kainuoja 4-5 lt - blefas. Tikri lietuviski kainuoja 7-8 lt. Is kur istrauke tokias kainas. Buvau siandien turguje ir zinau,kiek kas kainavo,bet lietuvisku pomidoru taip pigiai tikrai nenusipirksi. Raso - importiniai 1-2 litais pigesni. Na,tikrai nemaciau pomidoru uz 2 ar 3 litus.

x

x portretas
Nuotraukos tai pernykštės :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių