Turgaus prekystaliai lūžta nuo daržovių, bet trūksta pirkėjų

Turgaus prekeiviai skundžiasi, kad nors šįmet įvairių daržovių ir vaisių užderėjo gausiai, pirkėjų sulaukiama nedaug.

Bulvės pigesnės

Žaliakalnio turgavietėje bulvėmis ir morkomis prekiaujantis Virginijus Gudelevičius džiaugėsi, kad šiais metais lietus jo derliui nepakenkė.

„Seniai tokį gausų derlių bemačiau. Tik gaila, kad tenka pigiau pardavinėti daržoves nei pernai, pasiūla didelė“, – sakė Šakių rajone ūkininkaujantis V. Gudelevčius.

Jis pernai vieną kilogramą bulvių parduodavo už 80 centų, o šiemet už tokį patį kiekį prašo 60 centų.

Morkų kilogramas Žaliakalnio turguje kainuoja 1,2 lito, burokėlių – 80 centų, žiedinių kopūstų – 2 litus, lygiai tiek pat, kiek praėjusiais metais.

„Čia visų prekybininkų bulvių ir morkų kainos vienodos, todėl svarbu pirmam prisivilioti pirkėją“, – atskleidė ūkininkas.

Pasigenda pirkėjų

Kęstutis Puleikis iš Kaišiadorių rajono pirkėjams siūlo įsigyti brokolių, moliūgų.

Jis už brokolių kilogramą pageidauja 5 litų, moliūgų – 2 litų.

„Pats nusprendžiu, po kiek pardavinėti savo užaugintas daržoves, į kitus ūkininkus nežiūriu ir nelyginu kainų. Moliūgų kaina jau treti metai iš eilės tokia pati“, – tvirtino vyras.

„Negaliu skųstis – derlius labai geras, bet pirkėjų perpus mažiau. Galbūt žmonės patys daugiau užsiaugina daržovių ir vaisių, gal pinigėlių neturi“, – svarstė rudens gėrybėmis prekiaujanti Danutė.

Ji už lietuviškų obuolių kilogramą prašo 1,5-2 litų, o kriaušes pardavinėja po 3-4,5 litų.

Stoties turguje – brangiau

Stoties turguje daržovių pardavėjai, pamatę žurnalistus, tapo itin nekalbūs.

„Ko jums iš mūsų reikia? Nieko neklausinėkite, nieko nesakysim. Apie kokią prekybą galima kalbėti, kai žmonės neturi pinigų ir perka tik po vieną svogūną ar morką?“ – piktinosi viena moteris.

Šiame turguje parduodamos daržovės brangesnės nei Žaliakalnio turgavietėje.

Už morkų kilogramą tenka pakloti 1,5 lito, burokėlių – 1 litą, svogūnų – nuo 2 iki 3,50 lito. Bulvių kainos svyruoja nuo 60 centų iki 1 lito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Partizanų g.20.....gyventoja

Partizanų g.20.....gyventoja portretas
Ketvirtadieniais ties IKI prekybos centru(buvusio SAULĖTEKIO) prekiauja ŪKININKAI. Kelionė nekainiuoja ir daugelis gyventojų naudojasi ŪKININKŲ paslaugomis.

pirkejas

pirkejas portretas
nieko ,neklausinek ,nes čia sedi špekai ,kainos yra užkeltos ,todel ir niekas neina ,bulvių supirkimas iš ukininko po 0,30 ct., už kilogramą ,o po kiek pardavineja ,beveik tas pat ir prekybos centruose ,o tos bobutes ir kainas užvirinę visą dieną už česnako galvutę po du litus prašo ,nors jokių mokesčių ir rinkliavų nemoka ,kas jų tas šiukšles valo,jos tai jau tikrai ne.gudruolių pilna ,neperka ,kainas nuleiskit ,pirks.

A.BECE

A.BECE portretas
Nuo kada gelezinkelio stoties turguje prekiauja ukininkai?kiek zinau,tai tik perpardavinetojai.ukininkai prekiauja Zaliakalnio turgavieteje,bet ju ten kokia 10,o visi kiti tik perparduoda.as jau seniai nebetikiu ju paistalais,atseit,ekologiski,taciau ten perku,nes bent matau preke,ir nekisa visokiu nekondiciniu.na o tie ketvirtadieniniai prie Sauletekio,tai jau ne gedos neturi.morkos,bulves pazaliavusios,jei buroku pati kiekvieno neapziuri,tai pasvers pasariniu.bet pati smagiausia pasirode moteriskute Vitebsko turgelyje,prie vaistines.birzelio men,per karscius,apsikrove virtais burokais ir prase po 2 uz maza,po 3 uz vidutinio dydzio buroka.!!!paskaiciavau,Joks Rokfeleris tokio pelno negautu.tik...niekas nepirko.isvada mano tokia.nebrangina ukininkai savo vardo.nugali Pelnas visagalis.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių