Tūkstančiai Kauno gyventojų dar nepasirengę skaitmeninei TV

Po 100 dienų – spalio 29-ąją Lietuvoje bus išjungta antžeminė analoginė televizija, tačiau apie 10 tūkst. šeimų Kaune ir apie 40 tūkst. šeimų Kauno regione ramiai naudojasi antžeminės televizijos paslaugomis, visai neskubėdami pulti prie skaitmeninės TV.

„Tikėtina, kad jie prie skaitmeninės TV norės pereiti paskutinę dieną ar jau po analoginio signalo išjungimo. Todėl susidarys bent kelių savaičių eilės norint įsirengti paslaugas, žmonės kurį laiką liks be jiems įprastų TV kanalų“, – prognozavo Loreta  Ivašauskienė, TEO Kauno regiono direktorė.

Bendrovės SIC tyrimo duomenimis, statistika nesikeičia pusmetį: birželį analogine antžemine televizija Kauno mieste, kaip ir prieš pusę metų, dar naudojosi maždaug 8 proc. miestiečių.

Daugiau kaip pusė apklaustų kauniečių, kurie iki šiol naudojasi analogine televizija, prie skaitmeninės televizijos pereis tik rugsėjį ar spalį – paskutinėmis analoginės TV veikimo savaitėmis. Penktadalis apskritai nėra apsisprendę.

Visoje Kauno apskrityje 43 proc. apklaustųjų teigė analoginės TV atsisakysiantys rugsėjį arba spalį. Trečdalis dar nėra apsisprendę.

TEO Kauno regiono direktorės L. Ivašauskienė teigimu, jai nerimą kelia tų apklaustųjų, kurie perėjimą prie skaitmeninės TV atideda paskutinei minutei, atsakymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TV- maistas proto ubagam

TV- maistas proto ubagam portretas
Ai , Ai, Oi !!! Mankurtai liks be peno!

taip

taip portretas
musu seimos vidutines pajamos,siek tiek daugiau nei 525 vienam asmeniui,todel 100lt priedeliui skirt negalim,o virsijantiems 525 limita priedeliai mokami,vat ir visa aritmetika,liksim be tv

Pasikartosiu

Pasikartosiu portretas
Kai lietuviai už skalbimo miltelius prisijungė prie ES, "mylimiausias" mano politikas Auštrevičius įsipareigojo pereiti prie skaitmenos. Tuo tarpu LT valdžia prižadėjo kompensuoti "perėjimo" išlaidas kiekvienam , ne soc.remtinam, o KIEKVIENAM namų ūkiui...persigalvojo? Mes irgi negalim sau leisti po 20-40 lt mokėti už kabelinę,internetas kainuoja. O kadangi TV transliuotojai sparčiai atsisako teikti nemokamas paslaugas, tai su tais priedėliais matysim 3-4 kanalus(iš jų vienas valdiškas LRT. gal kam tai ir kanalas, bet ne man). Jau dabar per mikrovisata matom iš buvusių 11 gal 6 kanalus. Tokia relija . Reklamos išlaidos iš biudžeto būtų stipriai pravertę teisioginiams priedėlių kompensavimams. Viskas LT tampa pinigų "įsavinimu"
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių