Tualetų stygių jaučia ne tik jų lankytojai

Kauno centre esančius viešuosius tualetus galima suskaičiuoti ant pirštų. Nepatogumų dėl jų stygiaus nuolat patiria ne tik centrinės miesto dalies svečiai, bet ir vietiniai gyventojai bei maitinimo įstaigų darbuotojai.

Kauno centre esančius viešuosius tualetus galima suskaičiuoti ant pirštų. Nepatogumų dėl jų stygiaus nuolat patiria ne tik centrinės miesto dalies svečiai, bet ir vietiniai gyventojai bei maitinimo įstaigų darbuotojai.

"Kauniečiams surasti tualetą miesto centre gal ir nėra labai sunku – tos kelios vietos yra žinomos. Be to, nevaikštai ištisą dieną niekur neužsukdamas. Tačiau turistai išties gali patirti nepatogumų", – svarstė kaunietis Almantas.

Dėl viešųjų tualetų trūkumo nepatogumų patiria ne tik miesto svečiai. Pavyzdžiui, Senamiesčio gyventoja Rūta skundėsi, kad dėl to kasdien turi kęsti nemalonius kvapus.

"Kasdien, eidama iš namų ar grįždama į juos, turiu eiti tarpuvarte, kuri taip dvokia, kad net šleikštulį kelia. Kuo dvokia, turbūt aiškinti nereikia", –  piktinosi Rūta.

Tualeto nerandantiems ir tarpuvartėse gamtinių reikalų atlikti nenorintiems žmonėms belieka tikėtis įvairių įstaigų geranoriškumo. Dažniausiai prašoma pasinaudoti maitinimo įstaigų tualetais. "Miesto sodo" padavėja Aurelija neslėpė, kad į restoraną daug praeivių tik tam ir užsuka, kad pasinaudotų tualetu. "Leidžiame, tačiau jiems tenka susimokėti 0,5 euro", –  atviravo pašnekovė.

Laisvės al. ir A.Mickevičiaus g. sankirtoje esančios "101 Kepyklėlės" barmenė Dovilė taip pat teigė, kad įstaigos tualetas yra gan populiari lankymo vieta, ypač šiltuoju metų laiku. Reikalaujama, kad tualetu besinaudojantys žmonės kažką nusipirktų arba sumokėtų už apsilankymą, tačiau pasitaiko ir išimčių.

"Priklauso ir nuo žmogaus, kuris nori pasinaudoti tualetu. Pavyzdžiui, jeigu ateina žmonės su mažamečiais vaikais arba senjorai, leidžiame be jokio mokesčio", – kalbėjo moteris.

Kauno savivaldybė miesto centre yra įsipareigojusi prižiūrėti penkis tualetus: Nepriklausomybės a., Rotušės a., A.Jakšto ir Šv.Gertrūdos g. sankirtoje, dar du biotualetai pastatyti Ramybės parke. Dar kelių viešai prienamių tualetų priežiūra užsiima kitos įstaigos.

Už daugelio Kauno tualetų priežiūrą yra atsakinga UAB "Kauno švara". Eksploatacijos ir priežiūros kaina per mėnesį miestui atsieina apie 3 800 eurų be pridėtinės vertės mokesčio. Pasinaudoti viešuoju tualetu miesto centre kainuoja 0,29 euro. Pasinaudojimas biotualetais nekainuoja, jie nėra rakinami ir naktimis.


Šiame straipsnyje: kaunastualetaiTualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
opi problema.Gal savivaldybė galėtų pas save atidaryti? Jaučiamės nepatogiai, kai miesto svečiai klausia, kur ši nuostabi vieta ir akys jiems iššoka, kai pasakai kur...Reiks nurodyti į savivaldybę, juk beveik šalia miesto sodo, kur mes visi ir buvom įpratę...

BU

BU portretas
Pritariu Bubuliui, tikrai ten buvo VT daugelį metų, o verslininkai ir vėl miesto valdžią ir miestiečius apgavo...

Barbora

Barbora portretas
Todėl miestas ir dvokia tualeto kvapais...Kažkodėl į ŠILO parduotuvės tualetą neįsileidžia pirkėjų. Įdomu, kokios normos prekybos centrams? Yra daug besirūpinančių visuomenės sveikata,viešąją tvarka, ir pan. o kokia gali būti sveikata, jei nėr tualetų kiek reikia?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių