Trys Kauno koncertinės įstaigos skaičiuoja paskutines dienas

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį nusprendė tris miesto koncertines įstaigas sujungti į vieną, pavadintą „Kauno santaka“.

Į šią biudžetinę koncertinę įstaigą jungiamas muzikos ansamblis „Ainiai“, pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir Kauno bigbendas. Įstaigas numatoma reorganizuoti iki spalio 1-osios.

Laikinu koncertinės įstaigos „Kaunas“ vadovu nuo spalio skiriamas bigbendo vadovas Arvydas Butas.

A.Butas bus atleistas iš Kauno bigbendo vadovo pareigų, Jonas Urbonas – iš muzikos ansamblio „Ainiai“ vadovų, o Remigijus Žarėnas – iš pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ vadovų.

Šis sprendimas nesukėlė didelių diskusijų tarp tarybos narių – klausimas priimtas gan greitai.

Sujungus tris kolektyvus į vieną biudžetinę koncertinę įstaigą, veiklą ir toliau vykdys visi šiuo metu atskirose įstaigose esantys meno kolektyvai.

Teigiama, kad šŠiuose kolektyvuose neplanuojama mažinti nei meno vadovų, nei koncertmeisterių, nei dirigentų, nei artistų, nei atlikėjų skaičiaus.

Pasak Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktoriaus Virginijaus Mažeikos, pagrindinis reorganizavimo tikslas – optimizuoti šių įstaigų tinklą bei sumažinti valdymo išlaidas.

Atlikus reorganizaciją tikimasi per metus sutaupyti apie 200 tūkst. litų. Šiuo metu bendra metinė šių įstaigų išlaikymo sąmata yra beveik 4 mln. litų.

Ansamblis “Ainiai“ susikūrė 1991 metais, Jono Urbono ir Kauno dramos teatro aktoriaus Petro Venclovos dėka. Iškart po šalies atgimimo susikūręs ansamblis gaivino lietuvišką dvasią, užsienyje garsino Lietuvos vardą.

Kauno bigbendas – Kauno miesto džiazo orkestras – įsteigtas taip pat 1991 metais. Orkestras aktyviai dalyvavo Lietuvos ir užsienio džiazo festivaliuose, du juo bendradarbiavo geriausi šalies džiazo instrumentalistai ir vokalistai – Petras Vyšniauskas, Valerijus Ramoška, Vytautas Labutis, Pavelas Giunteris, Vytautas Mikeliūnas, Neda Malūnavičiūtė ir kiti.

Kauno miesto profesinis pučiamųjų instrumentų orkestras įkurtas 1961 metais. 1973 metais orkestrui suteiktas „Ąžuolyno“ vardas. 1979 metais tuometinio vadovo Juozo Kučiausko iniciatyva prie orkestro įkurta merginų choreografinė grupė. 1991 metais Kauno miesto tarybos sprendimu orkestras reorganizuotas į du meno kolektyvus: Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrą „Ąžuolynas“ ir Kauno bigbendą. Orkestras dalyvaudavo valstybinių švenčių renginiuose, miesto šventėse, sporto varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dundukai

dundukai portretas
sunaikino Kauno Big Bendą . Viskam vadovaus kažkos iš visur išvarytas Butas. Ahujet..

Sviesi ateitis

Sviesi ateitis portretas
Dabar prieme sprendima sujungti, po metu sakys dar taupykit-tie patys pagrokit ir vienam ir kitam kolektyve uz ta pati atlyginima, dar po metu sakys 4 mln. labai daug, uzteks ir 3-ju,kitus uzsidirbkite patys, nors yra ne pelno siekiancios istaigos.taip po truputi ir atsisveikinsim su dudu orkestrais :( Kam tada reikalinga muzikos akademija ir jos ruosiami muzikantai, dirbt tai nebus kur. Zodziu ir t.t. Konservai valdzioj - zmones gelbekites, bekit is Lietuvos arba eikit balsuot BUTINAI (aisku kad ne uz juos).

xas

xas portretas
Kas uzejo tai valdziai - orkestrus skriaudzia, muzikos mokyklas bureliais nori paverst.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių