Trūkęs vamzdis virto amžiaus statybomis

Laisvės alėjos 31 ir 29 namų gyventojai stebisi, kad vandentiekio vamzdžio remontas gali užtrukti mėnesius. Vanduo jų kieme pro grindinį ištryško dar birželio 7-ąją. „Tik po 12 dienų atvyko įmonės „Kauno centro būstas“ darbininkai. Jie nuardė grindinį ir kieme, ir arkoje, bet niekaip nerado gedimo vietos.

Darbai vyko etapais ir vangiai.  Teko nuolat skambinti, rašyti raštus. Galiausiai tik liepos 27 dieną darbininkai išraustose vietose užliejo betoną ir pasakė, kad gedimas pašalintas“, – pasakojo viename iš butų įsikūrusios kirpyklos savininkė Neringa Leila Katinienė.

Tačiau greitai vanduo vėl prasiveržė pro grindinį. Gyventojų teigimu, būsto administratoriaus prisišaukti nepavyko, tačiau atvyko įmonės „Kauno vandenys“ darbuotojai. Jie nuardė dangą, pataisė vamzdį, užvertė jį žemėmis, bet betono nepaklojo.

Dabar užkasta vamzdžio vieta yra lyg tiksinti bomba, nes smėlingą gruntą plauna lietus. Vanduo skverbiasi po kiemo asfaltu ir šis pradeda trūkinėti, taip pat lietus plauna namų pamatus. Arkoje po ankstesnių kasinėjimų irgi ryškėja betonavimo brokas: ten danga įdubo ir suskeldėjo.

31 namo gyventoja Elena Vaškelytė baiminasi, kad atsivėrusi nauja duobė arkoje ją ilgam įkalins namuose. „Esu neįgali ir judu su vežimėliu. Kai darbininkai išrausė arkoje duobes ir ilgai ieškojo vamzdžio gedimo, turėjau tūnoti namuose pusantro mėnesio. Gerai, kad turiu geras kaimynes. Jos atnešdavo iš parduotuvės maisto“, – pasakojo moteris.

Įmonės „Kauno centro būstas“ komunikacijos projektų vadovė Rasa Mockaitė aiškino, kad grindinio nebuvo galima betonuoti tuoj pat, reikėjo palaukti, kol žemės po vamzdžiu susigulės natūraliai, todėl darbai ir užtruko. „Grunto sutankinimo darbų, kurie tokiais atvejais paprastai daromi, šiuo atveju atlikti negalima – jie gali vėl pažeisti vamzdį. Jei betonavimo darbai būtų atliekami prieš laiką, kiltų didelė grėsmė, kad atsiras įduba“, – teigė R.Mockaitė.

Pasak jos, „Kauno centro būstas“ darbuotojai tvarkydami 31 namo vamzdyną iškasė didesnę duobę, kuri reikalinga atlikti ir 29 namo vamzdyno darbus. „Gyventojai prašė duobės neužkasti, kad padėtų bendrovei, kuri tvarkys 29 namo vamzdynus. Ten vamzdynus tvarkė „Kauno vandenys“, – teigė R.Mockutė.

Ji akcentavo, kad bendrovė administruoja tik Laisvės alėjos 31 namą, o vanduo pakartotinai prasiveržė prie Laisvės alėjos 29 namo. „Šio namo vamzdyno remonto darbų „Kauno centro būstas“ atlikti negali, nes neadministruoja namo“, – teigė ji.
R.Mockaitė tvirtino, kad „Kauno centro būstas“ geranoriškai sutinka išasfaltuoti „Kauno vandenų“ užkastos duobės vietą. „Danga bus sutvarkyta artimiausiu metu, kai susigulės gruntas ir nebebus pavojaus, kad atsiras įduba“, – pažadėjo R.Mockutė.


Šiame straipsnyje: vandentiekisduobėremontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Butu ukiui

Butu ukiui portretas
oi jau tie administratoriai, pas mus Petrasiunuose tai is vis kad administratorisu pasirodytu jau stebuklas butu, o argi jie neturetu laiks nuo laiko tikrinti namo, salinti smulkius defektus ir pan?

Statybininkė

Statybininkė portretas
Taip. Taigi pagal autorius, jei ką atkasei ir užpylei tai turi laukti, kol natūraliai susigulės. matomai dar gyvename akmens amžiuje ir nežinome jokių grunto ar smėlio tankinimo priemonių. Tai vadinama "makaronų kabinimu"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių