Trileris ant ledo tęsiasi: nutrijų šeimininko iki šiol – nė kvapo

Kol įvairios miesto tarnybos siuntinėja viena pas kitą žurnalistus, besidominčius nutrijų jauniklių gelbėjimu Kalniečių parko tvenkinyje, žmonės patys ėmėsi iniciatyvos.

Šalia tvenkinio gyvenantis Antanas Visockas vakar vakare pastatė gaudyklę nutrijoms, kad sugautus gyvūnus galėtų perduoti globėjams, bet atėjęs trečiadienio rytą jos nerado. Tačiau jaunikliai buvo visi: vieni maudėsi properšoje tvenkinio pakraštyje, kiti trypinėjo ant ledo kitoje pusėje.

Maža to, prie kranto iš P.Lukšio g. pusės tarp nutrijų jauniklių įsitaisė juoda nendrinė vištelė, kuri taip susidraugavo su keturkojėmis nelaimėlėmis, kad su jomis gula ir kelia.

Šiandien prie tvenkinio atsirado dar viena gaudyklė – įdomu, kas ją pastatė ir kur atsidurs į ją patekę nutrijų jaunikliai? Šia problema turėtų pasidomėti policija, kuri kartu su veterinarijos tarnybos specialistais šiandien mėgino pakalbėti su galbūt tikruoju nutrijų šeimininku, gyvenančiu čia pat, Pakraščio gatvėje. Tačiau susitikti su juo nepavyko – šeimininko nebuvo namuose. Policija jam paliko pranešimą ir lauks gyvūnėlio šeimininko ateinant. Tuomet bus sprendžiamos visos su nutrijų laikymo vieta iškilusios bėdos, kalbama apie šeimininko atsakomybę už savo augintinius.

Rytoj Lietuvos gyvūnų globos draugijos pirmininkas Benas Noreikis mėgins dar kartą pagauti nutrijų jauniklius tinklu ir atiduoti juos į laikiną globą, kol nebus nuspręsta, kur juos įkurdinti. Tai irgi užtruks, nes bus tikrinama, ar į tinkamas šiems gyvūnams sąlygas pateks nutrijų jaunikliai. Norisi tikėtis, kad tarnybos, kurios gali pasirūpinti ant ledo likusiais nutrijų jaunikliais, pagaliau suvienys savo pastangas, ir bejėgiai gyvūnai prieš didžiuosius šalčius įsikurs jiems tinkamose gyventi sąlygose.

Portalas 1kaunodiena.lt jau ne kartą rašė, kad iki šiol tiksliai neaišku, kaip nutrijos atsirado Kalniečių parko tvenkinyje.

Nors šie gyvūnai gan atsparūs šalčiams, B.Noreikio nuomone, tvenkinį pradėjus kaustyti ledui, nutrijas reikėtų perkelti į šiltesnę aplinką: tvartą, daržinę ar į lauko voljerą su šieno kupetaite, kurioje jos galėtų žiemoti.

Zoologijos sodas nutrijų priglausti negali, nes tai – naminiai, o ne laukiniai gyvūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
garliavoje

as

as portretas
o kas ir kada paeme jaunykliu mama?

taigi

taigi  portretas
nutrijų savininkė sėdi seime
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių