Trijų miesto mokyklų laukia pertvarka

Kaune tęsiasi švietimo įstaigų reforma – nuspręsta reorganizuoti dar tris mokyklas.

Prano Eimučio jaunimo mokykla prijungiama prie Aleksandro Puškino gimnazijos, Vilijampolės mokykla – prie Veršvų vidurinės mokyklos, o Kauno kurčių ir neprigirdinčių vaikų reabilitacijos ir ugdymo centras „Lingua“ po reorganizacijos bus prijungtas prie Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro.

Šių mokyklų reorganizacija vykdoma atsižvelgiant į Kauno miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2012-2015 metų patvirtintą planą. Viena pagrindinių priežasčių – mokyklose nuolat mažėjantis mokinių skaičius.


Šiame straipsnyje: mokyklosreforma

NAUJAUSI KOMENTARAI

reformatoriams

reformatoriams portretas
kada prasidės reforma Kauno švietimo skyriuje

xlx

xlx portretas
Laba diena, keista girdėti, kad miesto taryba taip nemėgsta vaikų ir gimtojo miesto kauno jaunimo, jog lengva ranka vaikams lankantiems specializuotas mokyklas (meno, muzikos, sportp ir t.t.) kelia įkainius. Tuo tarpu Kauno Suaugusiųjų mokymo centrui, kuriame tuščios klasės (tik sąrašai ilgi) leidžiama veikti ir net akredituotis į vidurinę mokyklą. Jame pamokos nevyksta, mokiniams leidžiama užsiėmimų nelankyti, Krūva įdarbintų pensininkų mokytojų (vos paeinančių 70-80 m amžiaus), apie dešimt pavaduotojų etatų, o darbo net nematyti, vien popierinių ataskaitų ir padebesinių "metodikų " kūrimas. Kiek tai gali tęstis? Visi valdininkai sakosi dirbantys krizės sąlygomis, o čia lėšų akivaizdus švaistymas siaubingas ir niekas nieko. Gėda, - nedirbantiems finansuoti didžiules lėšas, o vaikus šitaip ignoruoti. Manau, jog pasaulyje nerastume kitos valstybės, kurioje būtų skriaudžiami vaikai, o fiktyvi švietimo įstaiga (be mokinių ir joje vykstančių pamokų) būtų finansuojama. o kur dar tos įstaigos tariamas parengimo technologinis centras Aleksoto filiale?????????

tikslinga

tikslinga portretas
Mažėjant mieste mokinių ir mokyklų skaičiui, turėtų sumažėti ir švietimo skyriaus valdininkų skaičius. Švietimo skyrius mieste užima atskirą pastatą, kurio išlaikymas miestui kainuoja nemažus pinigus. Tikslinga būtų sumažinus darbuotojų skaičių, skyrių prijungti prie savivaldybės, tuo būdu, galima būtų sutaupyti miestui lėšų mokyklų išlaikymui
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių